You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Acest program nu mai este disponibil!

Cu siguranță că ai auzit de Viscri și de pasiunea Prințului Charles pentru Transilvania. Dar dacă n-ai avut chiar tu ocazia să guști din farmecul satelor săsești, atunci e musai să încerci un country-break! O escapadă autentică de 2 nopți, în cel mai faimos sat din România și în probabil cea mai șarmantă casă de oaspeți din Transilvania! O oază de tihnă într-o cadru pitoresc, cu mâncăruri alese preparate din ingrediente naturale, cu relaxare și mult răsfăț.  

Vei fi cazat într-o veche casă săsească, restaurată cu bun gust și cu multă atenție la detalii. Un mix extrem de reușit între confortul modern și atmosfera specific transilvăneană de altă dată. Nimic n-a fost lăsat la voia întâmplării, iar fiecare obiect de decor are propria sa poveste. Iar după ce te vei fi cazat, îți vei răsfăța papilele cu o cină de calitate, servită în fosta șură a gospodăriei. Rețete transilvănene reinterpretate, pe bază de produse locale, inclusiv din propria grădină bio

Pentru a doua zi, ți-am pregătit o excursie călare ghidată, prin care să descoperi satul și împrejurimile. Dincolo de plăcerea unei astfel de activități, este probabil cea mai lină și autentică manieră de a parcurge Transilvania. Iar dacă nu ai mai călărit în trecut, nu-ți face griji! Căci tura e special adaptată pentru începători. O experiență memorabilă, traversând universul arhaic al satului săsesc, dealuri domoale și păduri răcoroase.  

Apoi vei avea suficient timp liber să vizitezi superba biserică fortificată din Viscri, să dai o fugă până la celebrul fierar din sat sau până la cuptorul tradițional de pâine, să descoperi produsele artizanele ale zonei, ori să lenevești într-unul din hamacele din livadă. Iar seara îți rezervăm 2 ore de răsfăț la spa, beneficiind de acces privat la saună, jacuzzi și lounge. O zi despre care vei tot povesti...

Buget

- 2 nopți de cazare într-o casă de oaspeți săsească, restaurată și amenajată cu mult șarm, cu mic-dejun bio inclus;

- o cină aleasă, pe bază de produse locale naturale;

- o excursie călare în natură, cu ghid profesionist, pentru o durată de 2h (activitate accesibilă debutanților);

- 2 ore de acces privat la spa (saună, jacuzzi și spațiu lounge) într-una din seri, cu apă și ceai din partea casei.

- posibilitatea de a prelungi sejurul și de a adăuga alte servicii

- asistența unui specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie

- transportul;

- băuturile și mesele nemenționate;

- alte activități sugerate și cheltuielile personale.

Cazări

Casă săsescă cu mult șarm *** (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

''Ce oază de liniște! O primire extrem de călduroasă, camere spațioase și decorate cu mult bun gust, băi elegante și surprinzătoare. Cât despre mese, un adevărat regal cu produse bio din grădină. Până și pâinea este de casă, facută la cuptor!''. Așa sună impresiile unor clienți francezi, pe care i-am cazat la această adresă de excepție. Iar dacă la asta mai adăugam și micul spa, prevăzut cu saună și ciubăr cu apă caldă, ori livada cu hamace... veți înțelege de ce susținem sus și tare, că această casă săsească grozav restaurată, oferă poate cea mai șarmantă și de calitate experiență de cazare din Transilvania!

 

Casă săsescă cu mult șarm ***

Locuri

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Cuprinzând majoritatea satelor săsești, dar și o parte din Ținutul Secuiesc, regiunea bisericilor fortificate oferă una dintre cele mai pitorești și reprezentative imagini ale Transilvaniei. Cele aproximativ 300 de biserici au fost construite între secolele al XIII-lea și al XVI-lea, dintre ele doar jumătate mai existând și în prezent. Regiunea face parte din Patrimoniul Mondial al Umanității UNESCO, fiind considerată unul dintre cele mai dense și bine prezervate sisteme de fortificație medievală din Europa. Biserici care aveau dublu rol, atât religios, cât și de apărare împotriva invadatorilor. Veritabil centru nevralgic ale satului, o biserică fortificată putea adăposti întreaga comunitate în caz de nevoie. O parte dintre ele au fost restaurate, printre cele mai remarcabile numărându-se cele din Viscri, Prejmer, Biertan, Valea Viilor, Bunesti, Criț sau Dîrjiu.

Dincolo de biserici, regiunea păstrează șarmul autentic al Transilvaniei de altă dată, cu grozavele case specific săsești, cu dealuri acoperite de mii și mii de flori sălbatice, cu cirezi de vaci și bivoli, cu meșteșuguri tradiționale și cu o gastronomie multiculturală absolut delicioasă! Ei bine, dacă francezii se laudă cu ''la douceur de vivre'', iar italienii au inventat ''dolce vita'', e musai de brevetat și ''tihna de Transilvania''!

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Amintirile noastre

Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles
Country-break la Viscri, pe urmele Prințului Charles