You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Special conceput pentru o călătorie cu copiii în Laponia, acest program oferă o serie de experiențe tipice și memorabile, adaptate întregii familii.

De la excursii cu sania trasă de reni și câini husky, până la observarea aurorei boreale și pescuitul la copcă, totul culminând cu vizita lui Moș Crăciun!

Mai mult decât o simplă vacanță în Laponia, o veritabilă poveste de iarnă în familie!


Photo credit: Juho Kuva / Visit Finland

Călătoria va începe în regiunea Kuusamo, situată în estul Finlandei, aproape de granița cu Rusia și chiar sub Cercul Polar. O zonă cu multă zăpadă și peisaje de basm!

În plus, regiunea este majoritar frecventată de finlandezi și încă puțin cunoscută turiștilor străini. Altfel spus, veți avea șansa să descoperiți adevărata Laponia, magică și naturală! 

Și pentru a gusta din plin farmecul unei vacanțe în Finlanda, veți fi cazați într-un mic cottage tipic scandinav, în mijlocul naturii! O căsuță privată doar pentru voi, spațioasă și foarte cosy, de care să vă bucurați în voie preț de 4 nopți.

Cazarea dispune de tot necesarul pentru un sejur în autonomie: bucătărie utilată, living cu șemineu, camere confortabile și chiar o saună finlandeză! În prima seară însă, cina va fi deja pregătită și o veți servi într-un restaurant din apropiere.

Cât despre activitățile de iarnă pe care vi le-am pregătit, vă veți face amintiri pentru o viață! 

Într-una din zile, veți porni într-o aventură pe sănii trase de câini husky, alunecând prin păduri înzăpezite și peste lacuri înghețate. Într-o alta, veți merge cu rachetele de zăpadă și veți testa pescuitul la copcă.

Apoi, veți explora împrejurimile într-o excursie pe snowmobile, conducând personal prin peisaje de iarnă autentică.

După care veți cunoaște o familie de crescători de reni, cu a sa turmă numeroasă. Imaginați-vă doar, într-un cadru feeric de iarnă autentică, plimbându-vă printre sute de reni, la rândul lor curioși să vă cunoască.

Probabil una dintre cele mai emoționante experiențe din Laponia, mai ales pentru cei mici!  Cu atât mai mult cu cât veți face și o scurtă plimbare cu sania trasă de reni. Apropo, nu se întreabă niciodată un localnic despre câți reni are. E subiect tabu... 

 

Seara, va fi timpul să porniți în căutarea aurorei boreale! Alături de ghizi experimentați și departe de orice sursă de poluare vizuală, veți avea parte de un cer ireal de frumos!

Și cu puțin noroc, luminile nordului vor dansa deasupra voastră... Magie pură, imposibil de descris în cuvinte!

După etapa din regiunea Kuusamo, călătoria voastră în familie va continua cu alte 2 zile în Rovaniemi. Astfel, un bus local vă va transporta din estul Finlandei până în capitala Laponiei. Iar odată ajunși și cazați într-un hotel confortabil, toată lumea la somn! Căci maine e ziua cea mare!

Ei bine iată, după lungul șir de întâmplări și aventuri în Laponia, va fi timpul pentru întâlnirea cu Moș Crăciun!


Photo credit: AuthenTrip

O experiență emoționantă și absolut memorabilă, indiferent de vârstă. Iar la final, cum altfel să încheiem vacanța de familie în Laponia, dacă nu printr-o nouă plimbare cu sania trasă de reni! De data aceasta, pornind chiar din satul lui Moș Crăciun.

O ultimă experiență de neuitat, despre care veți tot povesti...

Buget

- cazare într-un cottage scandinav privat din regiunea Kuusamo, complet mobilat și utilat (living cu șemineu, 2 camere duble + 2 paturi suplimentare la mezanin, bucătărie, baie cu saună, terasă exterioară, etc.), pentru o durată de 4 nopți, cu așternuturi și taxă de curățenie incluse;

- demi-pensiunea pentru prima noapte petrecută în cottage;

- cazarea într-un hotel confortabil (echivalent 3***) din Rovaniemi, într-o cameră familială, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun inclus;

- transferul de la aeroport la cottage-ul din regiunea Kuusamo și de la cottage la autogară;

- transportul în bus local dintre regiunea Kuusamo și Rovaniemi;

- excursia cu sănile trase de câini husky, incluzând transferul dus/întors de la cazare, prezența unui ghid local anglofon, tura în sine (10km), pauza de băuturi calde și snack (durată totală 2-3h);

- excursia nocturnă pentru observatul aurorelor boreale, incluzând transportul pe sanie trasă de snowmobile, prezența unui ghid local anglofon, pauza snack și băuturi calde în jurul focului (durată totală 3h);

- excursia de ice-fishing, incluzând transferul dus/întors de la cazare, prezența unui ghid local anglofon, rachetele de zăpadă și echipamentul de pescuit la copcă, băuturi calde și snack (durată totală 3h);

- excursia pe snowmobile, incluzând prezența unui ghid local anglofon, condusul personal al unui snowmobile (doar adulții cu permis de conducere - copiii vor călători pe sania ghidului), pauza de snack și băuturi calde (distanță 20km, durată totală 2.5-3h);

- vizita unei familii de crescători de reni, incluzând transferul dus/întors de la cazare, prezența unui ghid local anglofon, hrănitul renilor, o scurtă plimbare cu sania trasă de reni (1.5km), băuturi calde și snack servite într-o kota tradițională (durată totală 2-3h);

- excursia pe sănii trase de reni, în satul lui Moș Crăciun, incluzând prezența unui ghid local anglofon, băuturi calde și snack în jurul focului (3km - durată totală 1h);

- echipamentele termice (combinezoane speciale, mănuși, cizme, ciorapi de lână, cască pentr snowmobile) pe toată durata etapei din regiunea Kuusamo;

- vizita lui Moș Crăciun (gratuită);

- consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 

- asistența permanentă pe durata călătoriei

- zborurile (pot fi rezervate suplimentar);

- asigurarea medicală și asigurarea storno;

- transferul la aeroportul din Rovanieni (există o navetă regulată între centrul orașului și aeroport);

- echipamentele termice pe durata etapei din Rovaniemi;

- transportul dintre Rovaniemi și satul lui Moș Crăciun (există un bus local care circulă de mai multe ori pe zi);

- mesele nemenționate în program și băuturile;

- vizitele și activitățile neorganizate sau doar sugerate în program;

- cheltuielile personale.

Cazări

Cottage-uri scandinave în natură (Regiunea Kuusamo)

Amplasate în mijlocul naturii, pe malul unui lac, aceste cottage-uri recrează imaginea unei vechi ferme familiale. Un fel de sătuc compus din câteva cabane diferite, unele dintre ele foarte vechi, dispersate prin pădure. Anumite cottage-uri se închiriază integral, în vreme ce altele dispun de apartamente individuale, cu acces comun la zona de bucătărie, living sau terasă. Totul într-o atmosferă tipică, în cel mai pur stil scandinav, cosy și confortabil deopotrivă. În plus, cazarea dispune de mai multe saune tradiționale, precum și de un restaurant de calitate, cu specialități din Laponia. 
Cireașa de pe tort: câteva cabine individuale din sticlă și lemn, special concepute pentru cupluri și care permit admirarea naturii și a cerului direct din pat! O cazare originală și memorabilă, de tip experiență. Fiecare cabină dispune de baie proprie cu duș, de o chicinetă și de draperii pentru pereții panoramici. 

Cottage-uri scandinave în natură

Hotel confortabil în centrul Rovaniemi (Rovaniemi)

Amplasat chiar în centrul orașului Rovaniemi, acest hotel scandinav propune condiții de calitate. Cazarea a fost intregal renovată în 2020, camerele fiind confortabile și echipate corespunzător (minibar, seif, uscător de păr, televizor, produse cosmetice gratuite, etc.). În plus, naveta care face conexiunea dintre aeroport și oraș oprește chiar lângă hotel. Totodată, cazarea dispune de un restaurant cu specific nordic, precum și de un lobby-bar, ideal pentru a savura o băutură într-un cadru cosy și relaxant. 

Hotel confortabil în centrul Rovaniemi

Locuri

Regiunea Kuusamo

Situată în estul Finlandei, aproape de frontiera rusă și chiar sub Cercul Polar, regiunea Kuusamo este renumită pentru peisajele sale tipice zonei de taiga. Relieful este unul accidentat, presărat cu numeroase lacuri, majoritatea făcând parte din Parcul Național Oulanka. În același timp, regiunea adăpostește o faună foarte bogată, cu populații de urși, râși, lupi și elani. Kuusamo este o destinație populară printre turiștii finlandezi, mai ales pe timp de iarnă, atunci când se pot practica activități specifice: ski nordic, snowmobile, ture cu rachetele de zăpadă, plimbări cu săniile trase de câini husky și chiar ski alpin. Iar vara, regiunea îi atrage pe îndrăgostiții de drumeție, pescuit și rafting.

Regiunea Kuusamo

Rovaniemi

Situat la 10 km sud de Cercul Polar, la confluența râurilor Kemijoki și Ounasjoki (apropo, ''joki'' înseamnă ''râu'' în limba finlandeză), Rovaniemi este considerat capitala Laponiei. Dacă orașul în sine nu este unul foarte șarmant, împrejurimile oferă numeroase posibilități de practicare a activităților de iarnă (snowmobile, excursii cu sania trasă de câini huksy, pescuit la copcă, ski nordic, etc.). Însă adevărata faimă a regiunii se datorează satului lui Moș Crăciun, care se află în apropiere, chiar pe Cercul Polar. De altfel, Rovaniemi este principala destinație turistică din Laponia finlandeză. 
Photo credit: Juho Kuva /Visit Finland

Rovaniemi

Amintirile noastre

Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!
Vacanță în Laponia lui Moș Crăciun: poveste de iarnă în familie!

Ce spun clienții noștri

Iulian D.
Despre călătorie, numai cuvinte de laudă! Laponia este o locație de vis! Totul a fost super, în special etapa din regiunea Kuusamo! A fost o experiență memorabilă nu doar pentru Răzvan (pentru el a fost o surpriză și nu a aflat nimic până la plecare), ci și pentru noi.

Mi-ar face mare plăcere să mai putem colabora pe viitor, pentru o altă călătorie. Nu știu cât de curând, căci pentru astfel de călătorii trebuie să economisim ceva timp :)
Însă în mod sigur vă voi recomanda tuturor prietenilor care sunt interesați de vacanțe în Laponia. Și chiar avem 2 familii de prieteni doritori.