You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Oare de cât timp visați la o vacanță în Insulele Feroe? La o călătorie memorabilă în doi, în care să fiți liberi să vă petreceți timpul fix așa cum vreți voi. Ei bine, avem rețeta perfectă pentru un sejur de cuplu în Feroe, totul în 3 pași simpli!

Se ia o mașină închiriată și două cazări în cottage-uri tradiționale private, se adaugă trei excursii din categoria ''o dată în viață'', apoi se presară totul cu locuri de poveste și peisaje fabuloase. La final, se completează cu timp liber, după gust.

Ce ziceți, v-am făcut poftă de o super vacanță în Insulele Feroe?

Photo credit: Valentin&Roman-@twintheworld : Visit Faroe

O călătorie relaxantă, în stil slow-travel, cu deplasări puține și cu distanțe scurte, permițându-vă să vă bucurați din plin de fiecare loc vizitat. De altfel, după aterizarea de pe aeroportul din Vagar și preluarea mașinii închiriate, 10 minute vor fi suficiente pentru a ajunge la cazare, în mijlocul naturii. Imaginați-vă un sătuc cu numai 70 de locuitori, cu căsuțe tradiționale colorate, exact ca un decor de film din seria Hobbit!

Apoi, imaginați-vă un cottage tipic feroez pe malul oceanului, construit din piatră și lemn, acoperit cu iarbă și având o preveliște absolut de vis! Nu doar un mic colț de rai și cuibul vostru preț de trei nopți, ci una dintre cazările noastre cele mai de poveste! Iar asta, raportat la toate destinațiile AuthenTrip!

Ei bine, prima etapă a călătoriei în Insulele Feroe o veți petrece în partea de vest a arhipelagului, fiind liberi să explorați întreaga regiune. Două zile în care să puteți vizita idilicul cătun Gásadalur, cu spectaculoasa cascadă Múlafossur... ori să luați ferry-ul până pe insula Mykines, celebră pentru natura sa protejată și pentru coloniile cu mii de puffins!

Photo credit: AuthenTrip

În ceea ce ne privește, v-am rezervat o drumeție ghidată până la cascada Bøsdalafossur, inclusiv urcarea pe Faleza Sclavilor. Iar odată ajunși acolo sus, pregătiți-vă pentru o priveliște ireală, ce vă va lăsa muți de uimire: un lac suspendat deasupra Oceanului Atlantic! Da, greu de imaginat un asemenea cadru... dar așa sunt Insulele Feroe. O țară pur și simplu WOW!

Photo credit: Tomáš Malík / Unsplash

Pentru a doua etapă a călătoriei, veți continua în direcția capitalei Torshavn. Pe drum însă, pe lângă faptul că veți traversa un surprinzător tunel pe sub mare, v-am pregătit și o nouă experiență! Astfel, vă veți bucura de o excursie ghidată pe mare, pentru a descoperi faimoasele faleze Vestmanna. Formațiuni stâncoase extrem de spectaculoase, săpate de apele învolburate ale Atlanticului de Nord și populate de numeroase păsări marine. Un univers sălbatic, de-a dreptul impresionant!

Photo credit: AuthenTrip

Apoi, odată ajunși în Torshavn, vă veți caza într-un nou cottage tradițional privat, pentru alte trei nopți. O căsuță tipică din lemn, foarte cochetă și acoperită cu iarbă, aflată la doi pași de centrul orașului. Altfel spus, culcușul vostru din capitala Insulelor Feroe! O cazare intimă și cu suflet, în care veți avea sentimenul că sunteți localnici, gustând din farmecul autentic al vieții din Torshavn.

Prin urmare, start pentru două zile pline, în care să explorați orașul în ritmul vostru și după bunul plac! Ocazia de a vă pierde pe străduțe presărate cu cafenele și restaurante, de a vizita vestigiile celui mai vechi Parlament din lume, ori de a face o plimbare prin fortăreața care străjuiește orașul. O capitală liniștită, umană și cu parfum viking.

Photo credit: Aline Dassel / Pixabay

Iar dacă aveți chef să vizitați insulele din nordul arhipelagului, nu veți avea decât o oră de condus până la Klaksvik. După cum v-ați dat seama deja, nimic nu e prea departe în Feroe! 

Și pentru ca vacanța voastră să se încheie de o manieră epică, v-am pregătit o ultimă surpriză! Cea a unei excursii la apus de soare, la bordul unei goelete istorice, admirând peisajele marine din jurul capitalei Torshavn.

Photo credit: AuthenTrip

O experiență senzorială și încărcată de emoție, la care poate că ați visat din copilărie, pe vremea când urmăreați filmul ''Toate pânzele sus''. Iar dacă mai sunteți și pasionați de fotografie, luminozitatea și culorile vă vor seduce cu atât mai mult.

Și în felul acesta, vacanța în doi din Insulele Feroe va ajunge la final... o vacanță plină de amintiri, despre care veți tot povesti! 

Buget

 • 3 nopți de cazare pe insula Vagar, într-un cottage tradițional feroez, complet mobilat și utilat, inclusiv așternuturi și taxă de curățenie;
 • 3 nopți de cazare în capitala Torshavn, într-un cottage tradițional feroez, complet mobilat și utilat, inclusiv așternuturi și taxă de curățenie;
 • mașină închiriată pentru o perioadă de 7 zile (clasa A), fără limită de kilometri, incluzând taxa de aeroport, taxa de traversare a oricărui tunel din Insulele Feroe și asigurare cu franșiză;
 • drumeția ghidată până la cascada Bøsdalafossur, cu ghid local anglofon și picnic (durată 3h);
 • excursia cu vaporul pentru a vizita Falezele Vestamanna, cu ghid local anglofon (durată 1h30);
 • excursia la bordul unei goelete autentice (veche ambarcațiune cu pânze) în jurul capitalei Torshavn, la apus de soare, cu ghid local anglofon (durată 4h);
 • consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența permanentă pe durata călătorie
 • zborurile (pot fi rezervate suplimentar - variante directe din Paris, Copenhaga, Bergen...);
 • carburantul și garanția pentru mașina închiriată;
 • eventuale taxe rutiere și traversări cu ferry boat-ul;
 • mesele;
 • cheltuielile personale

Cazări

Cottage tipic feroez (Vagar)

Nu mai visați la paradis, ci doar priviți pe fereastră! Pentru că această cazare cu mult șarm, se regăsește într-un cadru natural absolut fabulos și beneficiază de un view I-RE-Al ! Este vorba despre 4 mici cottage-uri tradiționale, construite din lemn și piatră, cu acoperiș vegetal și amplasate pe malul oceanului. Veritabilă carte poștală a Insulelor Feroe! Fiecare căsuță dispune de tot ceea ce este necesar pentru un sejur confortabil și autonom: bucătărie utilată (mașină de spălat vase, cuptor, frigider, plită, etc...), living panoramic cu canapea și colț de luat masa, baie cu mașină de spălat, tv, internet wifi... Le etaj, regăsim o cameră twin și un spațiu deschis, prevăzut cu alte 2 paturi individuale. O cazare de vis, ideală pentru a vizita partea vestică a arhipelagului Feroe!

Cottage tipic feroez

Cottage cosy în plin centru (Tórshavn)

Situat la doi pași de centrul vechi din Torshavn, acest mic cottage oferă o cazare cochetă, în stil tipic feroez. Imaginați-vă o căsuță roșie din lemn, cu ferestre albe și cu acoperiș vegetal. Un adevărat cuib intim și confortabil, care îți oferă sentimentul de a fi mai degrabă localnic decât turist. La interior, un open-space de 25 mp, cu canapea extensibilă și televizor, colț de bucătărie utilat și baie cu duș. Practic, tot necesarul pentru un sejur autonom și de o manieră foarte personală. Nu există conexiune internet, dar sincer... de cât timp n-ai mai fost offline? Iar pentru a te bucura pe deplin de famercul unei asemenea cazări, ar fi și păcat să stai pe telefon.

Cottage cosy în plin centru

Locuri

Vagar

Poartă de intrare a arhipelagului, fiind insula ce găzduiește singurul aeroport din țară, Vagar este practic prima etapă a oricărei călătorii. Și nu orice etapă, căci insula adăpostește poate cele mai grozave locuri din Feroe: spectaculoasele cascade Bøsdalafossur și Múlafossur! Ca să nu mai vorbim despre șarmul nebun al cătorva sătuce extrem de pitorești, precum Bøur sau Gásadalur. Pierdute în mijlocul naturii, străjuite de faleze abrupte și presărate cu căsuțe din lemn acoperite cu iarbă, micile așezări umane sunt adevărate cărți poștale! La fel și incredibilele priveliști spre insulele Mykines, Tindhólmur și Gáshólmur.

Vagar

Sătuc din nordul Insulelor Feroe

Pe scurt: un mic colț de paradis! Pe lung: un sătuc situat în nordul Insulelor Feroe, extrem de pitoresc, cu căsuțe colorate din lemn, cu un mini port natural, săpat de apele Atlanticului direct în munte și folosit de micile vapoare, străjuit de cel mai înalt masiv din arhipelag și cu o priveliște superbă spre fjord. Ireal de frumos!

Sătuc din nordul Insulelor Feroe

Tórshavn

Capitală a Insulelor Feroe și cel mai mare oraș al țării, Torshavn a fost fondat de către vikingi, fiind locul în care și-au stabilit parlamentul în anul 825 (cel mai vechi din lume). Urmele parlamentului sunt încă vizibile pe mica pensinsulă Tinganes, aproape de port. Tot acolo este amplasat și centrul vechi, pur și simplu de poveste!

Un veritabil muzeu locuit, compus din vechi case de lemn, vopsite de regulă în roșu sau negru, acoperite cu iarbă și având ghivece de flori la fereastră, alei din piatră cubică și un șarm nebun la fiecare pas. Apoi fortăreața Skansin, cu a sa superbă vedere spre ocean. Sau Catedrala din Torshavn, la rândul său din lemn și foarte cochetă. Casa Nordică, aflată pe deal, ori celebrul stadion al și mai celebre echipe naționale de fotbal din Feroe. O capitală ca niciuna alta, pe care o poți parcurge la pas și care imbină armonios imaginea unui sat pescăresc, cu modernitate contemporană, păstrându-și un caracter foarte uman.

Photo credit: Ólavur Frederiksen / Visit Faroe Islands

Tórshavn

Amintirile noastre

Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi
Vacanță în Insulele Feroe - slow travel în doi