You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Pentru cei care visează la o vacanță exotică în Cuba, această propunere conține toate ingredientele unei călătorii memorabile: zile de plajă la Marea Caraibilor, vizitarea orașelor coloniale Havana și Trinidad, cazări de excepție, experiențe variate și autentice, salsa și jazz cubanez! 

Photo credit: Zeno Mihoc

Vacanța va debuta cu 3 zile petrecute în Havana, șarmanta și efervescenta capitală a Cubei. Timp suficient pentru a vă bucura de cel mai frumos oraș al Caraibilor, admirându-i extraordinarul patrimoniu arhitectural și lăsându-vă purtați de vibe-ul său inegalabil!

Ocazia de a vizita celebrele cartiere Havana Vieja sau Vedado, de a păși pe urmele lui Heminway, de a vă plimba pe faimoasa faleză Malecon, ori poate de a degusta un rom cubanez direct la distileria Bacardi.  

Photo credit: Zeno Mihoc

În ceea ce ne privește, v-am prevăzut oricum un tur ghidat al capitalei, doar că unul puțin mai altfel! Ei bine, veți vizita Havana pe bicicletă, pedalând prin cartierele sale mai puțin turistice, aproape de localnici și de viața autentică a orașului. O excursie originală și agreabilă, prin care veți descoperi diversele fațete ale Havanei, gustând din plin parfumul său exuberant.

În plus, veți profita de cazarea într-un boutique hotel, amenajat într-o casă colonială restaurată.

După etapa din Havana, veți prelua o mașină închiriată și veți porni spre Trinidad! Start deci pentru un road trip prin Cuba, fiind liberi să vă bucurați de drum, nu doar de destinație. De altfel, vă sugerăm să faceți o oprire în cochetul oraș colonial Cienfuegos.

Dincolo de arhitectura sa de inspirație franceză și de câteva palate superbe, Cienfuegos face parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În plus, poate fi locul potrivit pentru pauza de prânz.

Photo credit: Daniel Seßler / Unsplash

Trinidad va marca cea doua etapă a călătoriei, fiind probabil cel mai șarmant oraș din Cuba. V-am prevăzut 2 zile libere, în care să vă bucurați în voie de aerul boem din coloratul Trinidad! Ocazia să vizitați micile galerii ale artiștilor locali, să vă plimbați pe străduțe pavate și prin piețe de artizanat, să faceți o excursie în pitoreasca vale Los Ingenions, ori poate o drumeție în spectaculosul Parc Natural Topes de Colantes. 

Iar dacă aveți chef de plajă la Marea Caraibilor, nimic mai simplu! Playa Ancon sau Playa La Boca vor fi la doar câțiva kilometri distanță. Fără a uita de cazarea într-o casa particular de calitate.

Photo credit: E. Thorsen / Pixabay

Oricum ar fi, nu puteți pleca din Trinidad fără să participați la o seară de salsa! Iar pentru asta, ar fi bine să fiți pregățiți... No stress, v-am rezervat deja un curs privat de salsa, alături de un instructor local. Indiferent că ați mai dansat sau nu, experiența va fi una de neuitat. Risc crescut de zâmbete și voie bună! În plus, o vacanță în Cuba fără salsa, ar însemna să ratați poate esența identității cubaneze.

Photo credit: Zeno Mihoc

Odată încheiată etapa din Trinidad, va fi timpul pentru o binemeritată relaxare! Astfel, veți continua road-tripul cubanez către Nord, în direcția unui colț de paradis numit Cayo Santa Maria. O mică insulă cu plaje de nisip fin, cu vegetație luxuriantă, cu ape turcoaz și cu apus pe mare!

Iar pentru a ajunge pe Cayo Santa Maria, veți conduce pe o incredibila șosea construită deasupra oceanului, lungă de 48 de kilometri! Dar până să conduceți deasupra întinderii de magrove populate de păsări flamingo, e musai să faceți o oprire în satul pitoresc Remedios, celebru pentru tradițiile sale autentice. 

Photo credit: Alexander Schimmeck / Unsplash

Start pentru 3 nopți de vis într-un hotel de lux, pe plajă și înconjurat de natură! O etapă balneară, aflată sub semnul răsfățului și relaxării. Prin urmare, voi singuri veți decide cum să vă petreceți timpul, având o mulțime de posibilăți. Farniente pe plajă, excursii cu catamaranul, scuba-diving sau snorkeling, piscine private și spa, ieșiri de observare a biodiversității, etc. În plus, veți fi cazați într-unul dintre cele mai confortabile hoteluri din Cuba!

Iar după zilele de plajă la Marea Caraibilor, vă veți întoarce în capitala Havana, pentru o ultimă noapte înainte de zborul retur. Pe drumul de întoarcere, puteți vizita orașul Santa Clara, cel care adăpostește Mausoleul lui Che Guevara, devenit celebru în urma revoluției cubaneze.

Călătoria voastră se va încheia la aceeași reședință colonială din cartierul Vedado, dar nu înaintea unei ultime surprize din partea noastră. Ei bine, v-am rezervat bilete pentru o seară de jazz cubanez, într-unul dintre cele mai apreciate cluburi din Havana! Un final special pentru vacanța în Cuba, de care să vă amintiți cu drag. 

Buget

 • transferul privat de la aeroport la cazare și viceversa ;
 • 5 nopți de cazare (primele 4 și ultima) într-un boutique hotel din Havana, în cameră dublă, cu mic-dejun inclus;
 • 3 nopți de cazare într-o casa particular confortabilă din Trinidad, în cameră dublă, cu mic-dejun inclus;
 • 3 nopți de cazare într-un hotel de lux din Cayo Santa Maria, în cameră Junior Suite, cu toate mesele incluse;
 • 7 zile de închiriere a unui autoturism de tip Suzuki Jimny 4x4 (sau similar), cu aer condiționat, asigurare auto și fără limită de km;
 • vizita ghidată a capitalei Havana, pe bicicletă (durată 3h);
 • curs privat de salsa în Trinidad (durată 2h);
 • 2 bilete pentru o seară de jazz în Havana, cu acces prioritar și 2 cocktailuri de persoană;
 • viza turistică (obligatorie pentru orice călătorie în Cuba);
 • programul călătoriei detaliat și personalizat;
 • consultanța personalizată a unui specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența anglofonă 24/7 a corespondenților noștri locali
 • zborurile (se pot rezerva suplimentar);
 • asigurarea storno și cea medicală;
 • garanția pentru închirierea autoturismului, blocată la preluarea acestuia (card de credit necesar);
 • carburantul și opțiunile suplimentare pentru autoturismul închiriat (declararea unui al 2lea șofer, GPS, etc...) - se pot contracta la fața locului
 • băuturile și mesele neincluse;
 • restul vizitelor și activităților neorganizate, ci doar sugerate în program;
 • cheltuielile personale

Cazări

Reședință colonială de tip boutique (Havana)

Amenajat într-o fostă casă colonială, în zona rezidențială Vedado (cea care găzduiește numeroase ambasade), acest mini hotel boutique este ideal pentru a vizita Havana. Eleganta reședință a fost restaurată cu atenție la detalii și respectând stilul arhitectural al cartierului.

O cazare intimă și confortabilă, care dispune de doar 11 camere, fiecare beneficiind de propriul sau decor. De menționat paturile king size, aerul condiționat și prezența câte unui seif. În plus, toate camerele au ieșire către grădina interioară a reședinței, veritabilă oază de liniște și vegetație. Fără a uita de micul bar privat din grădină!

Reședință colonială de tip boutique

Casa particular în centrul istoric (Trinidad)

Situată chiar în centrul istoric din Trinidad, această casa particular oferă o cazare de calitate. Proprietarii, un cuplu de italieni stabiliți în Cuba, au restaurat-o cu multă grijă, găsind echilibrul dintre arhitectura în stil colonial și facilitățile moderne (climatizare, saltele confortabile, internet, tv, seif, minbar,...).

Camerele sunt spațioase și prevăzute cu baie proprie. Cazarea dispune de un bar, precum și de o terasă ideală pentru un moment de relaxare.

Casa particular în centrul istoric

Hotel de lux pe malul mării **** (Cayo Santa Maria)

Situat într-un capăt al insulei, înconjurat de 3 plaje private și de vegetație sălbatică, acest hotel de lux este visul oricărei vacanțe în doi! Ori și mai bine, destinația ideală pentru o lună de miere! Plaje paradisiace cu nisip fin și palmieri, centru spa, 2 piscine, 3 restaurante de calitate, camere spațioase și confortabile, baruri pe plajă, multă liniște, peisaje ireale și posibilitatea de a admira apusul soarelui pe mare. Iar cireașa de pe tort: majordom personal! În plus, amabilitatea și atenția personalului sunt cu adevărat la înălțime. Un hotel de lux mult peste standardul cubanez, ideal pentru un sejur de relaxare și răsfăț! 

Hotel de lux pe malul mării ****

Locuri

Havana

Havana nu este doar capitala Cubei, ci și cel mai mare oraș din Caraibi. O arhitectură superbă, aparținând epocii coloniale spaniole, în special centrul vechi (înscris la UNESCO). Asemenea imaginii generale a Cubei, Havana pare un fel de muzeu locuit, un univers fascinant și suprarealist deopotrivă. Clădiri istorice cu curți interioare în stil andaluz, arcade grațioase, balcoane cochete... majoritatea însă în stare de degradare, cu fațade în culori afectate de trecerea timpului, cu oameni care le locuiesc simplu, în contrast cu grandoarea arhitecturală.

Superbele mașini de epocă, prezente peste tot, asemenea unui platou de filmare. Freamătul permanent al orașului, în special seara, când havanezii ies la plimbare sau dansează pe străzi. O atmosferă exuberantă, în contrast cu degradarea clădirilor, un mix efervescent de cultură, muzică și relaxare tropicală. Dincolo de Havana Vieja, de celebra faleză Malecon, de clădirea Capitolului, de fortul El Morro sau de cartierul Vedado, spiritul Havanei se regăsește în spumoasa sa viață de noapte.

Havana

Cienfuegos

Supranumit ''Perla Sudului'' și înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, Cienfuegos este un oraș liniștit și cochet, situat la 80 de km est de Trinidad. Un oraș maritim fondat de către imigranți francezi și care adopostește adevărate bijuterii arhitecturale din epoca colonială: Palacio del Valle, Palacio Ferre, Piața José Marti, catedrala, Teatrul Thomas Therry, etc... Pentru pasionații de farniente, Playa Rancho Luna poate fi perfectă pentru o jumătate de zi de relaxare. 

Cienfuegos

Trinidad

Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988, Trinidad este unul dintre cele mai șarmante orașe coloniale din regiunea Caribilor și poate cel mai fotogenic din toată Cuba. Acesta face parte din regiunea Sancti Spiritus, iar istoria sa este strâns legată de plantațiile trestiei de zahăr, foarte numeroase în regiune. De altfel, splendida arhitectură a Trinidadului, cu ale sale palate și case aristocrate, se datorează industriei de zahăr.

Un oraș multicolor și boem, cu galerii de artă, magazine de artizanat, concerte și seri de salsa. Dincolo de atmosferă vibrantă și de latura sa culturală, Trinidad oferă posibilitatea de a practica numeroase activități în natură: drumeții pedestre sau călare prin Parcul Național Topes de Collantes, o excursie cu trenul prin Valea de Los Ingenios, o zi de relaxare pe plajele Mării Caraibilor (Playa Maria Aguilar, Playa Ancon, ...) sau o excursie cu catamaranul până pe Cayo Iguanas (insula de protecție pentru iguane). 

Trinidad

Cayo Santa Maria

Așezată în nordul Cubei și înconjurată de apele Atlanticului, Cayo Santa Maria este pur și simplu un paradis tropical! Insula face parte din arhipelagul Jardines del Rey, format deasupra unui recif de corali ce străjuiește litoralul cubanez. Accesul se realizează pe o șosea construită deasupra mării, ce șerpuiește printre mangrove sălbatice pe o distanță de aproape 50 de km. Veritabilă capodoperă inginerească! Insula adăpostește câteva hoteluri de lux, dispuse de-a lungul diferitelor plaje cu nisip fin, de culoare albă. O destinație ideală pentru câteva zile de relaxare balneară, în deplină deconectare și în mijlocul unui cadru natural absolut de vis!

Cayo Santa Maria

Amintirile noastre

Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor
Vacanță exotică în Cuba: orașe coloniale și plajă la Marea Caraibilor