You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Destinată celor care își doresc o vacanță cu familia la țară, dar și oricui îi este, pur și simplu, dor de copilărie, acest program propune o veritabilă deconectare în natură. Iar pentru a simți din plin farmecul vieții la țară, redescoperind adevăratul lux al simplității, nu există regiuni mai potrivite decât Maramureșul și Bucovina!

O saptămână de poveste, departe de agitația orașelor, de ecrane și de stresul zilnic, dar aproape de natură, de oameni și cu timp petrecut împreună. O idee de vacanță posibilă în orice anotimp!

Vacanța voastră de familie va debuta în probabil cel mai pitoresc sat din Maramureș, bine ascuns pe o vale înconjurată de dealuri, la poalele celebrei Creste a Cocoșului. Și pentru a vă adapta rapid la universul magic al Maramureșului istoric, veți petrece 3 zile într-o veche căsuță de lemn, recent restaurată și rezervată doar pentru voi! Acel gen de cazare ideală pentru o familie cu copii, intimă și parcă desprinsă din desene animate, fără mașini și înconjurată de natură! Plus că, ce alt teren de joacă mai fain decât o poiană cât vezi cu ochii, presărată cu copaci și traversată de un mic pârâu?

Trei zile în care să vă bucurați din plin de tot ce are de oferit acest colț de rai: plimbări ușoare prin pădure și peste dealuri, vizite la meșterii artizani din sat, admiratul porților maramureșene, a vâltorilor și a morilor pe apă, a bisericilor de lemn sau a miilor de căpițe de fân. Iar de aveți chef de-o plimbare cu căruța, nimic mai simplu! În plus, veți savura zilnic din preparatale gătite de tanti Ana, mereu gustoase și naturale! Orice ați alege, noi v-am pregătit și excursia cu mocănița de pe Valea Vaserului, o super experiență de trăit în familie, cu peisaje de vis și iz de copilărie!

Din Maramureș veți porni spre Est, traversând Carpații prin spectaculosul Pas Prislop, coborând apoi de-a lungul Bistriței, trecând prin satul muzeu Ciocănești și ajungând astfel în frumoasa Bucovina! Iar daca în prima etapă ați apucat să gustați din viața la țară, de data aceasta veți trăi o veritabilă incursiune în timp, până în vremea bunicilor! 

Ei bine, imaginați-vă doar... un capăt de lume la poale de munte și o căsuță de lemn la marginea pădurii, o gospodărie desprinsă parcă din copilăria lui Creangă, cu rațe, găini, iezi și viței, cu pâine făcută în cuptor, cu brânzeturi și mezeluri de casă, cu dulcețuri și siropuri de pădure, cu un pârâu ce trece prin curte și o mică păstrăvărie... O lume ruptă de lume, fără internet și fără televizor, dar cu două gazde ospitaliere, cu aer curat, cu teren de joacă cât cuprinde și cu timp berechet! Apropo, de cât timp n-ai mai avut timp să te bucuri de familie, fără a fi distras de telefon? smile

O etapă de 3 nopți, în care garantat îți vei aminti de propria copilărie, redescoperind libertatea vieții în natură, parfumul pădurii, gustul mâncărurile de casă, din produse naturale, liniștea și luxul de a fi stăpânul propriului tău timp. De altfel, v-am prevăzut ca pentru o zi, să împărtășiți viața de zi cu zi a gazdelor, luând parte la activitățile din gospodărie. Astfel, împreună cu copiii voștri, veți putea hrăni animalele, culege fructe de pădure sau ciuperci, aduna fânul, participa la coptul pâinii ori la fabricatul brânzeturilor, etc... toate astea în funcție de sezon, în tihnă și de plăcere. Lucruri simple, dar de care vă veți aminti mult timp!

În următoarea zi, veți fi liberi să descoperiți minunile Bucovinei, având o mie și una de variante: vizita câtorva mânăstiri, o tură călăre la herghelia de la Lucina, o baie la parcul acvatic de la Ariniș, vizita unor meșteri locali sau a cetății de la Suceava, o drumeție în natură sau poate o coborâre cu cea mai lungă tiroliană din România?

Și dacă întreaga vacanță a fost despre calm și deconectare, pentru final v-am pregătit o mică porție de energie: o tură de rafting pe Bistrița! O activitate adaptată famillilor cu copii, cu grad scăzut de dificultate și risc crescut de râs în hohote, o experiență numai bună pentru a încheia memorabil, vacanța voastră de familie. 

Buget

- cazarea într-o căsuță tradițională de lemn, privată, pentru o durată de 3 nopți, cu demi-pensiune (mic dejun și cină);

- cazarea într-o casă de oaspeți tradițională, în două camere duble, pentru o durată de 3 nopți, cu demi-pensiune (mic dejun și cină);

- excursia cu mocănița pe Valea Vaserului, inclusiv un picnic în natură, pentru 2 adulți și 2 copii sub 16 ani (durată totală 6h);

- participarea la activitățile din gospodărie, alături de gazdele din Bucovina, în funcție de sezon (strânsul fânului, hrănitul animalelor, culesul ciupercilor, gătit, etc...);

- tura de rafting pe Bistrița (durată 40 min);

- posibilitatea de a prelungi sejurul și de a adăuga alte experiențe;

- asistența unui specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie

- transportul

- băuturile și mesele de prânz

- alte activități sugerate în program, dar neincluse în buget

- cheltuielile personale

Cazări

Căsuțe tradiționale din lemn ** (Maramureș)

Mai mult decât o simplă cazare, această adresă propune o veritabilă experiență autentică, culturală și senzorială. Câteva căsuțe tradiționale din lemn, vechi de peste 100 de ani, restaurate cu grijă și amplasate în mijlocul naturii, deasupra celui mai frumos sat din Maramureș. Fiecare căsuță se închiriază în mod individual, oferind intimitate și sentimentul unei reale încursiuni în timp, până în vremea bunicilor. O cazare cu foarte mult șarm, ce reușește să îmbine armonios decorul tradițional (țesături, mobilier vechi, mirosul lemnului) și confortul contemporan (baie, încălzire centrală, internet wifi, electrocasnice). Un loc unic și neconvențional, ideal pentru reîncărcarea bateriilor și pentru retrăirea copilăriei, gustând din plin acel farmec aparte din Maramureșul istoric. Mesele sunt servite la o familie din sat, aflată la doar 10 minute de mers pe jos. Se mănâncă dumnezeiește, totul fiind gătit în casă de către tanti Ana, o moroșancă strașnică și mereu veselă, adevărată masterchef a satului!

Căsuțe tradiționale din lemn **

Gospodărie arhaică bucovineană (Bucovina)

Aceasta nu este o cazare, ci un colț de rai! Acesta nu este un loc pentru dependenții de tehnologie și de lux, ci un univers pierdut și surprinzător pentru Europa secolului XXI! O experiență umană și senzorială, o incursiune completă în lumea Amintirilor din Copilărie descrise de Ion Creangă. Un capăt de lume străjuit de munții Bucovinei, unde două femei (mamă și fiică) continuă să trăiască autonom și în ritm cu anotimpurile, în mijlocul naturii și ancorate în tradiții ancestrale. Cu excepția uleiului și zahărului, totul este produs în gospodărie, în mod natural și ecologic. Pâinea se coace zilnic în cuptorul bucovinean, cu laptele de la vaci se fac 3 tipuri de brânză, din fructele de pădure se face dulceață delicioasă... apoi ciupercile, mezelurile de casă, și câte și mai câte! În plus, pârâul ce traversează gospodăria a permis amenajarea unei mici păstrăvării. Gustul preparatelor în casă este absolut divin!!! Totul servit în vase de lut, cum altfel? Cât despre cazare în sine, o întreagă poveste și aici! Fostul grajd al animalelor transformat în casă de oaspeți, cu 4 camere simple dar drăguțe, cu paturi confortabile și cu băi proprii, cu țesături tradiționale și mult lemn. Nu există televizor, nici internet, aproape nici semnal la telefon. Dar există liniște, natură sălbatică, aer curat, deconectare și timp! Once in a lifetime experience! 

Gospodărie arhaică bucovineană

Locuri

Maramureș

De-ar fi de ales o singură regiune din România, în care să poți gusta viața tradițională autentică, aceea n-ar putea fi alta decât Maramureșul! Veritabil muzeu viu, situat în nordul țării, la granița cu Ucraina, Maramureșul pare a fi găsit secretul timpului, părând o lume din altă lume. O lume în care viața curge în ritm cu anotimpurile, în comuniune cu natura și aproape de spiritualitate. E lumea caselor din lemn și a superbelor porți maramureșene sculptate cu migală, a dealurilor cu mii și mii de căpițe de fân, a vâltorilor și morilor pe apă, a cergilor și iilor viu colorate, a Cimitirului Vesel, dar și a ceterii, a zongorei și a horincii de prune! E lumea oamenilor veseli și zâmbitori, a straielor tradiționale purtate cu mândrie în orice zi de sărbătoare, a muzicii și dansurilor ritmate, a spiritului de comunitate, a meșterilor populari și al incredibilelor biserici de lemn din Maramureșul istoric (8 dintre ele înscrise la UNESCO: Desești, Budești, Rogoz, Bârsana, Poienile Izei, Șurdești, Ieud, Plopiș). E destinația perfectă pentru călătoriile în familie, gustând din farmecul vieții la țară, participând la activități tradiționale în aer liber și redescoperind farmecul copilăriei la bunici. Tot Maramureșul e ideal pentru adepții conceptulului de slow-travel, fie prin drumeții lejere, prin cicloturism, printr-o excursie cu mocănița pe Valea Vaserului, ori chiar printr-o plimbare cu căruța. Cât despre gastronomia delicioasă și copioasă din Maramureș, rar vei fi mâncat mai bine! Și chiar dacă habar nu ai ce-nseamnă, e musai să deguști din prăjitura cu groscior!

Photo: Romania Photo Tours

Maramureș

Bucovina

Veche regiune istorică, al cărei nume înseamnă ''Țara Fagilor'', Bucovina se află în nordul României, precum o frontieră naturală între Transilvania și Moldova. Ținut al munților înalți și al pădurilor seculare, regiunea își datorează celebritatea, în special sutelor sale de mănăstiri ortodoxe. Majoritatea dintre ele construite în secolele al XV-lea și al XVI-lea, mănăstirile din Bucovina sunt adevărate capodopere arhitecturale, decorate cu superbe fresce religioase, fapt ce a determinat înscrierea lor în Patrimoniul Mondial al Umanintății UNESCO. Multe mănăstiri sunt fortificate, amintind astfel de dublul rol pe care l-au avut în istorie, atât religios cât și de apărare. Dar Bucovina mai este celebră și pentru satele sale tradiționale, în care se păstrează încă obiceiuri ancestrale. Meșteri artizani care continuă să creeze în lemn, piatră și lut, ciobani care rămân atașați tradițiilor pastorale, femei care duc mai departe arta de încondeiere a ouălor de Paște, localnici care încă poartă cu mândrie frumoasele lor straie populare. Fără a uita natura sălbatică a regiunii, cu numeroase trasee de drumeție prin Carpați și cu peisaje extrem de pitorești, vânate de către orice pasionat de fotografie. Cât despre gastronomie, afirmăm cu convingere că în Bucovina se mănâncă cel mai bine din România!

Photo: Romania Photo Tours

Bucovina

Amintirile noastre

Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!
Vacanță cu familia în Maramureș și Bucovina: gustul vieții la țară!