You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Luna de miere se cere a fi memorabilă, iar primul secret constă în alegerea unei destinații extraordinare. Și în vreme ce mulți asociază vacanța de nuntă cu relaxarea pe plajă, într-o destinație exotică, există persoane care visează la o călătorie cu totul și cu totul diferită!

La o aventură în doi, romantică și activă deopotrivă, presărată cu experiențe autentice off the beaten track. Altfel spus, la o călătorie de genul ''lună de miere în Insulele Feroe!''


Photo credit: Chris_Riefenberg / Visit Faroe Islands

Ei bine, veți fi surprinși încă de la aterizare! Deoarece în locul unui banal transfer la cazare, veți părăsi aeroportul pe biciclete asistate electric! Evident, nu va fi vorba despre un simplu transfer, ci de o excursie ghidată pe două roți până la cătunul Gasadalur, veritabilă carte poștală!

Dincolo de peisaje care îți taie răsuflarea, veți avea parte de senzații tari, pedalând printr-un tunel săpat în munte. Dar și de un prim răsfăț al papilelor, sub formă de picnic with a view! 


Photo credit: russellburton©2016 / Visit Faroe Islands

La finalul turei pe e-bike, veți fi cazați într-un cottage scandinav pe malul fjordului, cuibul vostru intim pentru primele două nopți în Feroe. Altfel spus, veți avea o zi întreagă pentru a explora insula Vagar, descoperind numeroasele sale atracții: cascada Bøsdalafossur și Faleza Sclavilor, satele pitorești Bøur și Sørvágur, etc...

Noi oricum vă rezervăm o mașină închiriată, astfel încât să fiți complet autonomi. Apropo, în Feroe, condusul în sine este un road-trip! Mare atenție la oi! Sunt libere în natură și mult mai numeroase decât locuitorii. 


Photo credit: AuthenTrip

În continuare, pregătiți-vă pentru o experiență demnă de documentarele National Geographic!

Și nu exagerăm cu nimic, căci următoarea etapă a călătoriei va fi celebra ''insulă cu puffins'', cea mai izolată din arhipelag, unde veți ajunge după un zbor cu elicopterul!


Photo credit: Oda Wilhelmsdóttir Andreasen

Un adevărat capăt de lume, populat de numai 11 locuitori, înconjurat de apele reci ale Atlanticului de nord și patria celei mai mari colonii de puffins din Europa!

Veți fi găzduiți de un ghid local, în a sa casa tradițională cu acoperiș din iarbă și al cărei decor interior seduce de cum treci pragul. Un loc de care vă veți îndrăgosti iremediabil! 

Photo credit: AuthenTrip

De altfel, întregul cătun arată precum un decor de film, pe care veți avea ocazia să-l parcurgeți la pas, cu sentimentul unei veritabile călătorii în timp. În plus, veți fi răsfățați cu o cină delicioasă, totul fiind gătit de către gazdă, inclusiv pâinea.

Dar marele moment al zilei abia urmează: o drumeție ghidată la apus de soare! Peisaje absolut sublime, un cadru natural extrem de spectaculos și sălbatic, mii de păsări de-a lungul falezelor abrupte și, uneori, chiar foci întinse la soare pe stânci.

Toată această experiență doar pentru voi doi, fără nimeni altcineva în preajmă. Credeți-ne pe cuvânt, nu veți uita nicicând emoția acestei seri!


Photo credit: Tobias Meyer-@cosmokoala / Visit Faroe Islands

După o noapte odihnitoare și micul-dejun, veți părăsi insula la bordul unui mic ferry... Odată reveniți în Vagar, veți continua cu mașina spre capitala Torshavn, traversând un spectaculos tunel pe sub mare.

Iar de acolo, veți lua un alt ferry către insula Suðuroy, cea mai sudică din arhipelag și următoarea etapă a călătoriei voastre în Feroe.


Credit photo: Jan Erik Waider / Visit Faroe Islands

De data aceasta, veți fi cazați într-o casă de oaspeți cu parfum aristocratic, situată la țară și amenajată cu multă atenție la detalii. Mai mult decât o casă cochetă, care păstrează eleganța altor vremuri și unde fiecare obiect își are propria poveste, o reală experiență multisenzorială!

Toate acestea într-o atmosferă foarte intimă și familială, înseși proprietarii casei fiindu-vă gazde. Și ce altă primire mai potrivită decât o cină rafinată, pe bază de specialități locale? Totul pregătit și servit asemenea marilor restaurante. Veritabil fine dining feroez!

În ziua următoare, veți avea ocazia să explorați întreaga insulă în voie, cu ale sale peisaje sălbatice, cu sate pitorești și liniștite, dar și cu cel mai sudic țărm din arhipelag.

În ceea ce ne privește, vă includem o drumeție ghidată pe una dintre cele mai spectaculoase faleze din Feroe, cu pauză de picnic în natură.

Iar seara, veți fi invitați la o cină tradițională în casa unei familii locale. După experiența de fine dining din ziua precedentă, acum veți avea parte de o cină amicală și convivială, alături de oameni tare faini.

Ocazia de a sta la povești, aflând despre viața de zi cu zi din Feroe și despre identitatea culturală a feroezilor. Cât despre partea culinară, veți fi răsfățați cu preparate locale, în special pe bază de pește. 


Photo credit: Klara Johannesen by Visit Faroe Islands

Ultima etapă a călătoriei vă va purta în Torshavn, cea mai mică și poate cea mai carismatică capitală din lume! Trei nopți într-un hotel de lux și timp liber pentru a vizita împrejurimile, după propriul vostru chef.

Ocazia de a vă pierde pe străduțele liniștite ale capitalei, profitând din plin de atmosfera atât de familială din Torshavn, dar și pentru a face o mică escapadă în insulele de nord.


Photo credit: Alessio Mesiano / Visit Faroe Islands

Și pentru ca luna de miere în Insulele Feroe să se încheie apoteotic, vă rezervăm o excursie ghidată în RIB-boat!

Dincolo de mica doză de adrenalină specifică unei ambarcațiuni rapide, veți descoperi peisajele marine din jurul uneia dintre cele mai sălbatice insule din arhipelag.

Faleze imense, colonii de păsări sălbatice și, cu puțin noroc, traversarea unor peșteri sălbatice foarte înguste, săpate de valurile oceanului direct în stâncă. O experiență de-a dreptul suprarealistă!

Buget

- cazarea într-un cottage scandinav privat pe insula Vagar, complet mobilat și utilat, pentru o durată de 2 nopți, cu taxă de curățenie inclusă, dar fără mese;

- cazarea într-o casă autentică pe ''insula cu puffins'', în cameră dublă, pe durata unei nopți, cu cină și mic-dejun; 

- cazarea într-o casă de oaspeți cochetă pe insula Suduroy, în cameră dublă, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun;

- cazarea într-un hotel de confort superior (4****) în Torshavn, în cameră dublă, pentru o durată de 3 nopți, cu mic-dejun;

- închirierea unui autovehicul de categorie A (Ford Ka sau similar), pentru o durată de 8 zile, fără limită de kilometri, cu taxă de preluare/restituire la aeroport și asigurare cu franciză;

- zborul cu elicopterul de la insula Vagar până la ''insula cu puffins'', pentru 2 adulți;

- transportul cu ferry-ul de la ''insula cu puffins'' la insula Vagar, pentru 2 adulți;

- transportul dus-întors la bordul unui ferry, dintre Torshavn și insula Suðuroy, pentru 2 adulți și un autovehicul;

- excursia pe biciclete asistate electric la sosirea pe aeroportul din Vagar, cu ghid privat anglofon, vizita cătunului Gasadalur și picnic în natură (durată 3h);

- excursia la apus de soare pentru observarea coloniilor de puffins, cu ghid privat anglofon (durată 2-3h) și picnic în natură;

- cina gastronomică din seara sosirii la casa de oaspeți de pe insula Suduroy (3 specialități fine dining și băuturi);

- drumeția pe insula Suduroy, cu ghid privat anglofon și picnic în natură, pe bază de produse locale artizanale (durată 5h);

- cina tradițională la o familie locală de pe insula Suduroy (4 feluri de mâncare și băuturi);

- excursia panoramică cu ambarcațiunea rapidă de tip RIB-boat, cu ghid local anglofon (durată 1h30);

- consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înaintea, în timpul și după călătorie; 

- asistența permanentă pe durata călătoriei.

- zborurile (pot fi rezervate suplimentar);

- carburantul și garanția pentru mașina închiriată;

- taxele de traversare pentru cele 3 tuneluri subacvatice din Feroe (aprox. 15€ dus-întors/tunel);

- mesele neincluse în program;

- celelalte vizite neincluse în program, ci doar recomandate pentru timpul liber;

- cheltuielile personale.

Cazări

Cottage-uri scandinave pe malul fjordului (Vagar)

Situate pe malul mării, la capătul unui fjord de pe insula Vagar, aceste cottage-uri moderne oferă o cazare confortabilă și privată. Fiecare căsuță dispune de un living open-space cu canapea extensibilă, o chicinetă utilată, o cameră twin și baie cu duș. În plus, mai există alte 2 paturi individuale la mezanin, spațiu accesibil cu ajutorul unei scări. Cât despre terasa exterioară și priveliștea panoramică peste fjord, este locul perfect în care să îți savurezi cafeaua. O adresă ideală pentru a explora insula Vagar, mai ales pentru cei care preferă cazările autonome, pe cont propriu. 

Cottage-uri scandinave pe malul fjordului

Căsuță din povești la capătul lumii (Insula cu puffins)

Puține cazări de pe glob pot oferi o experiență atât de autentică, emoționantă și umană, precum această veche căsuță de secolul al XIX-lea. Situată pe cea mai izolată și sălbatică insulă din arhipelagul Feroe, construită în piatră și lemn, acoperită cu iarbă, căsuța poate caza doar 4 persoane, în două camere duble. Nimic luxos aici, ci un farmec nebun și un decor interior atât de cosy, încât ai sentimenul c-ai ajuns într-o căsuță din povești. 
În plus, ospitalitate gazdei, timpul petrecut împreună și discuțiile amicale, toate astea creează o atmosferă foarte familială. Mesele sunt delicioase, totul fiind gătit de către gazdă, inclusiv pâinea. Fiind și ghid naturalist, extrem de atașată biodiversității și întregului univers natural din Feroe, tot gazda e cea care vă va însoți într-o drumeție la apus de soare. Peisaje sublime, o natură aproape virgină, faleze abrupte, mii și mii de puffins, uneori chiar și foci... dar mai ales, conștientizarea unei experiențe unice și irepetabile!

Căsuță din povești la capătul lumii

Casă de oaspeți cu parfum aristrocratic *** (Insula Suðuroy)

Puține cazări sunt capabile să ofere o experiență atât de cosy, emoționantă și memorabilă, precum această cochetă casă de oaspeți. Mai mult decât o simplă cazare, o veritabilă incursiune istorică în lumea aristocratică de odinioară! Un mix unic de eleganță, autenticitate, savori alese și ospitalitate desăvârșită. Această casă veche de peste un secol și aparținând, fără întrerupere, aceleași familii feroeze, vă invită într-un univers aparte, intim și aristocratic deopotrivă. Cele 5 camere ale sale, toate diferite, îmbină în mod armonios decorul de epocă cu confortul modern. Fiecare obiect își are propria poveste, strâns legată de trecutul familiei: tacâmurile din argint ale străbunicii, pahare de cristal, farfurii din porțelan, etc...
Cât despre mesele servite oaspeților, pregătiți-vă pentru o adevărată experiență gastronomică! Specialități locale reinterpretate, pe bază de produse din regiune și servite precum în marile restaurante. Fine dining feroez și o cazare de care n-ai cum să nu te-ndrăgostești. Ideală pentru o lună de miere în Insulele Feroe!

Casă de oaspeți cu parfum aristrocratic ***

Hotel modern de confort superior **** (Tórshavn)

Deschis în 2020 și situat în apropierea stadionului, acest hotel de confort superior este una dintre cele mai bune cazări din Torshavn. O adresă premium, dar totodată atentă la impactul ecologic, fapt recunoscut printr-un important certificat eco-friendly. În ciuda capacității de cazare destul de mari, hotelul păstrează o atmosferă liniștită și calmă. Camerele sale sunt luminoase, amenajate cu mobilă de calitate și beneficiind de un design modern, cu o cromatică îndrăzneață. Fiecare cameră dispune de espressor, televizor, internet wireless și produse cosmetice gratuite. Micul-dejun este un adevărat regal culinar, sub formă de bufet din produse locale, în vreme ce restaurantul hotelului este unul dintre cele mai apreciate din întreaga capitală. În plus, oaspeții pot avea acces la saună și la un jacuzzi exterior. 

Hotel modern de confort superior ****

Locuri

Vagar

Poartă de intrare a arhipelagului, fiind insula ce găzduiește singurul aeroport din țară, Vagar este practic prima etapă a oricărei călătorii. Și nu orice etapă, căci insula adăpostește poate cele mai grozave locuri din Feroe: spectaculoasele cascade Bøsdalafossur și Múlafossur! Ca să nu mai vorbim despre șarmul nebun al cătorva sătuce extrem de pitorești, precum Bøur sau Gásadalur. Pierdute în mijlocul naturii, străjuite de faleze abrupte și presărate cu căsuțe din lemn acoperite cu iarbă, micile așezări umane sunt adevărate cărți poștale! La fel și incredibilele priveliști spre insulele Mykines, Tindhólmur și Gáshólmur.

Vagar

Insula cu puffins

Dacă ar fi să alegem un singur loc din țările nordice, pe care să-l asociem cu paradisul, acela ar fi, fără nicio îndoială, ''insula cu puffins'' din Feroe! Imaginați-vă un mic capăt de lume, mărginit de jur-împrejur de faleze abrupte, în care valurile Atlanticului sapă fără încetare, o insulă pe care nu există mașini și unde locuiesc doar 11 persoane. Persoane ce par să trăiască într-un decor de film, cu căsuțe colorate din piatră și lemn, acoperite cu iarbă și cu ferestre frumos decorate. Un pârâiaș curge domol printre câsuțe, iar ici și colo poți zări câte o mică grădină cu rurbarbă. 

În schimb, insula numără peste o mie de oi libere în natură și, mai ales, imense colonii de păsări migratoare. În fiecare an, de la începutul lunii Mai și până la final de August, falezele sale devin un adevărat regat al celebrilor puffins! Un capăt de lume desprins din documentarele National Geographic, un loc sălbatic și fragil deopotrivă, pe care suntem datori să-l protejăm. Singurul mijloc de transport pentru a ajunge pe insulă este elicopterul, în vreme ce vara circulă și un mic ferry. Totuși, există situații când insula devine complet izolată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Insula cu puffins

Insula Suðuroy

Fiind cea mai sudică insula din arhipelagul Feroe, Suðuroy este și una dintre cele mai puțin vizitate. Se poate ajunge acolo fie la bordul unui ferry, care circulă zilnic din capitala Torshavn (aproximativ 2 ore), fie cu elicopterul. De altfel, tocmai izolarea insulei explică și caracterul său prezervat, cu mici sate pitorești și foarte liniștite (Sadvik, Sumba, Hvalba), cu importante colonii de păsări marine, dar și cu dialectul specific al locuitorilor. Totodată, Suðuroy propune câteva trasee de drumeție celebre, precum cel care culmină pe spectaculoasele faleze Rituskor. În plus, priveliștea panoramică ce se dechide din dreptul farului Akraberg, cel mai sudic punct terestru din Feroe, este absolut sublimă!

Insula Suðuroy

Tórshavn

Capitală a Insulelor Feroe și cel mai mare oraș al țării, Torshavn a fost fondat de către vikingi, fiind locul în care și-au stabilit parlamentul în anul 825 (cel mai vechi din lume). Urmele parlamentului sunt încă vizibile pe mica pensinsulă Tinganes, aproape de port. Tot acolo este amplasat și centrul vechi, pur și simplu de poveste!

Un veritabil muzeu locuit, compus din vechi case de lemn, vopsite de regulă în roșu sau negru, acoperite cu iarbă și având ghivece de flori la fereastră, alei din piatră cubică și un șarm nebun la fiecare pas. Apoi fortăreața Skansin, cu a sa superbă vedere spre ocean. Sau Catedrala din Torshavn, la rândul său din lemn și foarte cochetă. Casa Nordică, aflată pe deal, ori celebrul stadion al și mai celebre echipe naționale de fotbal din Feroe. O capitală ca niciuna alta, pe care o poți parcurge la pas și care imbină armonios imaginea unui sat pescăresc, cu modernitate contemporană, păstrându-și un caracter foarte uman.

Photo credit: Ólavur Frederiksen / Visit Faroe Islands

Tórshavn

Amintirile noastre

Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!
Lună de miere în Insulele Feroe - a journey to remember!