You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

CĂLĂTORIE CU PROGRAM FIX

Acest program nu mai este disponibil!

Toamna aceasta, hai cu noi în Transilvania! Vino să trăim un weekend autentic cu parfum săsesc, prăsărat cu experiențe eco-friendly memorabile, incursiuni culturale și răsfăț gastronomic

Un weekend activ în inima Transilvaniei medievale, descoperind satele săsești pe biciclete electrice și călare, degustând produse locale delicioase și bucurându-ne de superbele culori de toamnă. 

O escapadă senzorială completă, cu oameni faini și voie bună! Vom fi doar 8 persoane (7 călători și 1 însoțitor AuthenTrip), iar transportul până la/de la destinație se va face pe cont propriu. 

**Ve 15 Octombrie: Sosirea în Sighișoara 
Sosirea individuală la Sighișoara. Odată ajunși, ne vom caza într-un hotel medieval din inima cetății. Cină liberă (decidem la fața locului) și posibilitatea unei plimbări nocturne prin citadelă. 

**Sa 16 Octombrie: Slow-travel pe e-bike
După un mic dejun copios, îl vom cunoaște pe ghidul nostru specializat în cicloturism.

Apoi, ne vom primi bicicletele asistate electric și, după un scurt instructaj, start pentru o zi de poveste!

Photo credit: Andrei Morar

O tură în care vom descoperi atașanta regiune săsească, când prin păduri și peste dealuri în culori de toamnă, când prin sate colorate și pitorești. O zi cu peisaje variate, respirând aer proaspăt și trăind un veritabil sentiment de libertate!

Vom pedala pe poteci și pe drumuri de țară, iar grație motoarelor electrice, ne vom bucura de o experiența originală și foarte agreabilă.

Prânzul ne va prinde la Saschiz, unul dintre cele mai șarmante sate săsești. Vom poposi în gospodăria unei familii locale, renumită pentru ospitalitate și pentru produsele artizanale homemade.

Ocazia de fi răsfățați cu o masă pe cinste, pregătită de către gazde și pe bază de specialități transilvănene.

Apoi, ne vom continua tura de cicloturism pe alte poteci, revenind la Sighișoara. Ne vom recupera mașinile, iar 30 de minute mai târziu, vom fi deja la următoarea cazare.

Astfel, după experiența medievală din Sighișoara, călătoria ne va aduce într-un sat săsesc tipic, unde vom fi cazați într-o casă de oaspeți autentică.

Gazdele sunt tare faine și ne vom întâmpina cu o cină copioasă, pe bază de produse locale.

Cât despre cazare și gospodărie în sine, pariu că vă veți îndrăgosti pe loc! Este, cu siguranță, una dintre cele mai reușite restaurări din regiunea satelor săsești!

**Du 17 Octombrie: Slow-travel călăre
După un somn odihnitor și un mic-dejun delicios, vom porni către celebrul Viscri, aflat la mică distanță.

Acolo, vom fi preluați de către un nou ghid local, de data aceasta specializat în echitație. Iar după cunoașterea căluților și un scurt instructaj, toată lumea în șa

Vom porni astfel într-o excursie călare prin păduri și peste dealuri, descoperind natura fascinantă din împrejurimi. Dincolo de peisajele specifice toamnei, ne vom bucura de liniște șl de plăcerea de a călări în natură.

O experiență rară, cu adevărat memorabilă! Excursia este ideală pentru o primă experiență călare. La prânz, vom lua prânzul în aer liber, sub formă de picnic.

Reîntorși la Viscri, ne vom recupera mașinilor și vom porni spre casă...

Pentru detalii și rezervare, ne auzim pe mail sau la telefon! Termen limită 10 Octombrie.

Buget

- cazarea într-un hotel medieval confortabil (3***), în camere duble/twin, pentru o noapte, cu mic-dejun inclus;

- cazarea într-o casă de oaspeți autentic săsească, în camere duble/twin, pentru o noapte, cu demi-pensiune (mic-dejun și cină, pe bază de produse locale);

- excursia pe biciclete asistate electric, cu ghid profesionist privat, cască și prânz la o familie locală (durată totală 5-6h);

- excursia călare în natură, cu ghid profesionist privat și picnic în aer liber (durată totală 2-3h);

- prezența permanentă a unui însoțitor AuthenTrip; 

- scurt montaj photo/video la întoarcerea din călătorie;

- transportul;

- cina din prima seară la Sighișoara;

- cheltuielile personale.

Cazări

Hotel medieval in cetate 3*** (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

Situat in inima cetății Sighișoara, într-una dintre cele mai vechi clădiri ale citadelei (sec. al XVI-lea), acest hotel oferă un excelent raport calitate/preț. Dincolo de aerul istoric, pe care îl respiri la fiecare pas, cazarea propune camere confortabile, toate diferite. În plus, hotelul dispune de un restaurant elegant, cu specific tradițional, precum și de o cramă cu vinuri diverse.

Hotel medieval in cetate 3***

Casă săsească autentică *** (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

Situată într-unul dintre cele mai pitorești sate din Transilvania, această pensiune propune o cazare cu adevărat autentică. Veritabil exemplu de restaure a unei vechi case săsești, respectând specificul săsesc al zonei, până în cele mai mici detalii. Dincolo de experiența culturalo-arhitecturală, pensiunea oferă confort și calitate, dispunând de camere spațioase, mobilă restaurată, țesături artizanale și sobe autentice de teracotă. Cum ar spune francezii, ''coup de coeur''! Nu există televizor, dar parcă nici nu și-ar avea locul într-un astfel de univers.

O fostă șură a fost transformată în foișor, fiind locul de luat masa pe timp de vară. De altfel, mâncărea este o întreagă poveste! Preparate specific transilvănene, gătite în casă și pe bază de produse locale, majoritatea ecologice. Exemplu de slow-food!

Casă săsească autentică ***

Locuri

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Cuprinzând majoritatea satelor săsești, dar și o parte din Ținutul Secuiesc, regiunea bisericilor fortificate oferă una dintre cele mai pitorești și reprezentative imagini ale Transilvaniei. Cele aproximativ 300 de biserici au fost construite între secolele al XIII-lea și al XVI-lea, dintre ele doar jumătate mai existând și în prezent. Regiunea face parte din Patrimoniul Mondial al Umanității UNESCO, fiind considerată unul dintre cele mai dense și bine prezervate sisteme de fortificație medievală din Europa. Biserici care aveau dublu rol, atât religios, cât și de apărare împotriva invadatorilor. Veritabil centru nevralgic ale satului, o biserică fortificată putea adăposti întreaga comunitate în caz de nevoie. O parte dintre ele au fost restaurate, printre cele mai remarcabile numărându-se cele din Viscri, Prejmer, Biertan, Valea Viilor, Bunesti, Criț sau Dîrjiu.

Dincolo de biserici, regiunea păstrează șarmul autentic al Transilvaniei de altă dată, cu grozavele case specific săsești, cu dealuri acoperite de mii și mii de flori sălbatice, cu cirezi de vaci și bivoli, cu meșteșuguri tradiționale și cu o gastronomie multiculturală absolut delicioasă! Ei bine, dacă francezii se laudă cu ''la douceur de vivre'', iar italienii au inventat ''dolce vita'', e musai de brevetat și ''tihna de Transilvania''!

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Amintirile noastre

E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie
E-biking și echitație în Transilvania 15-17 Octombrie