You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Un mic research pe Google și instant vei fi fascinat de câte locuri WOW sunt de văzut pe această insulă, dar și de câte experiențe autentice pot fi trăite. Ei bine, ți-am pregătit itinerariul ideal pentru prima ta călătorie în Islanda!

                                                                                                  Photo Credit: Tom Podmore/Unsplash

Un circuit ce te va purta prin locuri absolut ireale, acolo unde spectacolul naturii depășește limitele imaginației și pe tărâmuri în care legendele sunt vii.  O călătorie memorabilă printre foc și gheață! 

                                                                                                  Photo credit: Adrian Kirby / Pixabay

Vacanța în Islanda începe în vibranta capitală Reykjavik, continuă pe Circuitul de Aur și de-a lungul celebrei coaste sudice, încheindu-se în Peninsula Reykjanes, acolo unde vei putea sărbători finalul aventurii printr-o baie în apele termale din Blue Lagoon.

                                                                                                  Photo Credit: Andrzej / Pixabay

Încă de la primul pas pe pământ islandez, vei simți că ai ajuns într-o altă lume, pe o altă planetă, venindu-ți să spui: “e un alt aer !“. Îți vei prelua mașina închiriată din aeroport, iar drumul până în capitală te va familiariza rapid cu peisajele tipic islandeze: câmpuri de lavă îmbrăcați în mușchi verzi și maro roșiatic de ambele părți ale șoselei.

                                                                                                  Photo Credit: Ilyka2000 / Pixabay

Vei petrece 3 nopți în inima Islandei, suficient timp să hoinărești pe străzile colorate din Reykjavik, dar și ocazia să vizitezi principalele atracții culturale (biserica Hallgrimskirkja, statuia lui Leif Eiriksson, sculptura Solfarid Sun Voyager, sala de concerte Harpa, Perlan, Muzeele Balenelor din Islanda). 

                                                                                                  Photo Credit: Michelle Rapon / Pixabay

Și pentru că Islanda este, în primul rând, o destinație naturală, ți-am pregătit o primă experiență de wildlife watching! Astfel, vei merge într-o excursie de observare a balenelor în mediul lor natural, apele Atlanticului de Nord adăpostind numeroase specii de cetacee. Iar pentru ca tura să fie cu adevărat memorabilă, vei face asta într-o ambarcațiune rapidă de tip zodiac, ideală pentru a putea observa balenele cât mai de aproape. 

Apoi, vei lăsa agitația orașului în spate și vei porni în road trip pe Cercul de Aur al Islandei. Micile plimbări prin Parcul Național Þingvellir și împrejurimi îți vor pune sângele în mișcare, fiind captivat de spectacolul geizerelor islandeze, dar și frumusețea sălbatică a cascadelor din regiune.

                                                                                                  Photo credit: AuthenTrip

Apropo, ți-am pregătit două nopți într-o cazare grozavă: un cottage scandinav cosy și foarte intim, doar pentru tine! În plus, ai toate șansele să te trezești cu cai islandezi păscând în jurul căsuței. 

                                                                                                  Photo Credit: Red Charlie/Unsplash                                                                      

Mai departe, călătoria va continua cu o etapă printre localnici, oferindu-ți șansa să experimentezi viața la ferma unei familii islandeze. Ți-am pregătit 3 nopți de cazare, astfel încât să poți petrece timp cu gazdele, descoperind specificul vieții într-un mediu atât de sălbatic, dar și pentru a vizita împrejurimile, explorând spectaculoasa coastă sudică a Islandei. 

                                                                                                          

Ghețarul Jökulsárlón din Parcul Național Vatnajokull este absolut fabulos, cu siguranță unul dintre cele mai memorabile locuri pe care le poți vizita în Islanda. În ceea ce ne privește, ți-am pregătit o nouă excursie în zodiac, de data această sub forma unei aventuri printre aisberguri, navigând până la peretele izolat al ghețarului Jökulsárlón. Genul experiență once in a lifetime, pe care puțini au șansa să o trăiască!

Și asta nu e tot! Cu siguranță ai auzit despre faimoasa plajă cu nisip negru și tot visai să ajungi acolo. Ei bine, cum îți sună o tură călare pe Black Beach, la apus de soare? Peisaje sublime de care te vei bucura din șaua calului tău islandez, dar și niște trăiri aparte, pe care nu le vei uita vreodată... 

Finalul călătoriei din Islanda te va aduce în Keflavik, dar pentru asta, vei traversa mai întâi peisajele vulcanice ale Peninsulei Reykjanes.

Meleaguri ce par desprinse din epoca vikingilor, cu cadre naturale de-a dreptul suprarealiste: faleze abrupte izbite de valurile Atlanticului, vechi faruri marine, zone geotermale cu vulcani activi, iar ici și colo, cochetele căsuțe islandeze cu acoperiș vegetal.  

                                                                                                  Photo Credit: GlobeCityGuide/Unsplash

Și cum altfel se putea încheia vacanța în Islanda, dacă nu printr-o binemeritată baie relaxantă la Blue Lagoon. Un răsfăț de neratat în probabil cel mai celebru spa geotermal din lume, dar și locul perfect pentru un story de invidiat! 

                                                                                                  Photo Credit: Chris Lawton/Unsplash

Buget

 • Cazare întru-un hotel de 3* în stil scandinav, într-o cameră dublă, cu mic-dejun inclus, pentru o perioadă de 3 nopți;
 • Cazare într-o casă de vacanță, self-catering, pentru o perioadă de 2 nopți;
 • Cazare la fermă, cu mic dejun inclus, pentru o perioadă de 3 nopți;
 • Cazare într-un apartament studio cu priveliște spre grădină, self-catering, pentru 1 noapte;
 • Închirierea unui autoturism de tip Kia Rio (sau similar) pentru o durată de 9 zile, fără limită de km, cu taxe și asigurare parțială incluse;
 • Tură de observarea balenelor în mediul natural, într-o barcă tip zodic cu ghid local anglofon (durată 2 ore);
 • Excursie cu barca zodiac printre aisberguri, în laguna ghețarului Jökulsárlón, cu ghid local anglofon (durată 2 ore);
 • Tură călăre pe plaja Black Beach, cu ghid local anglofon și mini-grup de maximum 10 persoane (durată 1h);
 • Biletele de intrare la Blue Lagoon, pentru 2 adulți;
 • Consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • Asistența permanentă pe durata călătoriei.
 • Zborurile (pot fi rezervate suplimentar);
 • Carburantul pentru mașina închiriată;
 • Eventuale taxe rutiere, traversări de tuneluri sau cu ferry boat-ul;
 • Băutura și mesele neincluse în program;
 • Cheltuielile personale.

Cazări

Hotel confortabil în stil nordic *** (Reykjavik)

Hotel contemporan în stil scandinav situat între principalul cartier de afaceri din Reykjavik și la câțiva metri de magazinele și restaurantele aflate de-a lungul străzii comerciale Laugavegur. Amplasat în interiorul unei clădiri moderne, plină de sticlă, interiorul este un amestec atractiv de funcționalitate și stil subtil. Zona de recepție de la parter găzduiește un mic bar cu canapele confortabile pentru a vă relaxa, dar și o sală de mic dejun cochet, unde se poate servi produse diversificate. Acest hotel oferă camere elegante, adaptate designului nordic combinat cu un decor liniștitor, mobilier modern și o utilizare atentă a spațiului. Fiecare cameră are baie privată și un pat de lux confortabil, precum și conexiune gratuită la internet wireless. Unele camere au, de asemenea, un balcon privat ca să vă bucurați de priveliștea minunată a munților sau a obiectivelor turistice din apropiere.

Hotel confortabil în stil nordic ***

Căsuța de la poalele munților (Golden Circle)

O casă de vacanță bine echipată, situată sub dealurile muntelui Ingolfsfjall din Olfus. Această cabană din lemn este ascunsă în liniștea naturii, beneficiind de vederi parcă desprinse din poveste. Cottege-ul beneficiază de un dormitor primitor și de o atmosferă pitorească. Deține toate echipamentele de care ai nevoie pentru a pregăti o masă copioasă în bucătăria în sistem self-catering. Dispune de o terasă mare, de care vă puteți bucura tot timpul anului, iar cu puțin noroc puteți să vă bucurați de jocurile de lumini ale aurorei boreale, chiar din jacuzzi-ul pus la dispoziție. În apropierea unității de cazare există trasee de drumeții, oportunități pentru caiac și locuri pentru călărie.

Căsuța de la poalele munților

Viața la fermă (Vík í Mýrdal)

Pensiunea este administrată de o familie tânără, mereu cu brațele deschise, oferiind cu drag aceea atmosferă uitată și trăită la bunici la țară. Încojurată de munți și aproape de ocean oferiind o priveliște idilică. Fiind amplasată într-o fermă de oi, amintește cu bucurie de indeletnicirile rurale ale islandezilor. Oferă Wi-Fi gratuit, o bucătărie complet utilată, pentru a prepara mese delicioase alături de gazdă și o cameră de zi, gata să îți petreci după-masa la un ceai preparat din ierburile din grădină. Toate camerele dețin TV cu ecran plat cu canale prin satelit , podea din lemn "ca la bunica" și un decor rustic primitor. Unele camere au baie privată, iar altele au acces la facilități comune. Pentru un mic dejun sănătos, sunt puse la dispoziție produse locale și ceaiuri alese.

Viața la fermă

Apartament cozy în centrul orașului Keflavik (Blue Lagoon)

Încă de la primii pași spre intrare, vei simți imediat atmosfera idilică a acestui loc. A fost construit în anul 1932, fiind considerat una dintre cele mai frumoase case din oraș din aceea perioadă. Situat în centrul orașului Keflavik, la câțiva pași de toate atracțiile principale, precum și de strada comercială principală și restaurante. Deține un apartament studio, în stil rustic combinat cu confortul modern, cu intrare privată, patio privat special pentru a petrece timpul liniștit citind o carte sau a-ți savura cafeaua în liniștea dimineții. Bucătăria este complet utilată, dormitor separat și baie cu toate dotările necesare. Grădina vă oferă un aer burghez în zilele vară, fiind dotat și cu un grătar, pentru ca mesele să fie mai copioase în timpul șederii.

Apartament cozy în centrul orașului Keflavik

Locuri

Reykjavik

Cea mai nordică capitală din lume - Reykjavik, un adevărat “mozaic“ al Islandei, îmbinând cultura, istoria și frumusețea naturii într-un singur loc. Numit și orașul constrastelor, pornind de la monumente noi, cât și vechi în peisagistica orașului; un oraș cosmopolit, dar totuși un oraș relativ restrâns; case colorate cu spații mici, dar primitoare; o capitală cu o istorie îndelungată, dar cu un suflet tânăr. Capitala Islandei are într-adevăr multe de oferit, cele mai importante edificii culturale și religioase fiind accesibile pe jos sau cu bicicleta.

Cea mai recunoscută și impunătoare biserică din Islanda: Hallgrímskirkja. În fața bisericii, o să găsiți statuia lui Leif Eiriksson, vikingul islandez ce a descoperit America. Muzeul Perlan ce găzduiește expoziții despre geologia și natura țării. Totodată, datorită poziției sale pe dealul Öskjuhlíð, oferă o priveliște WOW asupra orașului.

O plimbare de-a lungul țărmului, vă va conduce la sculptura Sun Voyager, una din cele mai fotografiate obiective turistice din capitală, cu o vedere minunată asupra muntelui Esja. În apropierea acestei sculpturi se află sala de concerte Harpa, fiind una dintre cele mai reprezentative clădiri de arhitectură modernă din țară.

Pentru iubitorii de agitație și socializare, nu ratați Laugavegur și Skólavörðustígur, străzi principale ale capitalei mărginite de baruri fermecătoare, restaurante și magazine.

Zona capitalei reprezintă o adevărată comoară naturală, dar și punctul de plecare spre cele mai spectaculoase atracții turistice.

Reykjavik

Golden Circle

“ Golden Circle “ reprezintă una din cele mai celebre și impresionante rute din Islanda, aflat în apropierea capitalei. Un traseu de 300 de kilometri ce te poartă prin locuri fascinante, cascade sălbatice, gheizere ce îți fură ochii, o punte geologică între două lumi. Cel mai emblematic loc al Cercului de Aur rămâne Parcul Național Thingvellir, fiind desemnat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe lângă caracteristicele sale geologice și peisagistice, acest loc scoate la iveală o inestimabila valoare culturală, un simbol al unității naționale. Aici au luat naștere, în anul 930 d. Hr primele adunări în aer liber, care au condus la formarea cel mai vechi parlament din lume, Althing

Photo credit: Visit Iceland

 

Golden Circle

Parcul Național Vatnajökull

Când ne gândim la Parcul Național Vatnajokull, ne gândim la un singur cuvânt DIVERSITATE, fie că vorbim despre peisagistica locului, fauna și flora, vestigii culturale. Acest parc a luat ființă în anul 2008, fiind al doilea parc național ca mărime din Europa și înscris în Patrimoniul Unesco în anul 2019.

Situl cuprinde parcurile naționale din Skaftafell și Jökulsárgljúfur. Centrele de vizitare din zonă dețin o impresionantă expoziție despre natură și moștenirea culturală a parcului. Totodată, o să găsiți și magazine de suveniruri cu accent deosebit pe meșteșugurile și produsele locale.

Atracția principală rămâne Ghețarul Vatnajokull, cel mai mare ghețar din Europa. Această imensitate de gheață reprezintă 8% din masa de uscat din Islanda cu o grosime de un kilometru!

Parcul Național Vatnajokull creionează o zonă demnă de pus pe harta turistică a Islandei, datorită locurilor impresionante și a experiențelor pline de adrenalină: drumeții pe ghețar, plimbări cu barca în laguna glaciară Jokulsarlon, tururi de speologie în ghețari, dar și tururi de observare a focilor sau a turmelor de reni.

Photo credit: AuthenTrip

Parcul Național Vatnajökull

Vík í Mýrdal

Situat pe șoseaua principală ce înconjoară insula, șoseaua cunoscută și sub numele de Route One. Un sat pitoresc și atragător ce nu trebuie ratat când vizitați Islanda. Emblema satului Vik rămâne frumoasa biserica din deal, un edificiu religios demn de apărut în cărțile postale. 

De pe drumul principal ce trece prin Vík í Mýrdal, veți găsi una din cele mai celebre și frumoase plaje cu nisip negru. Un loc cu adevărat magic, unde nisipul negru contrastează cu spuma albă a valurilor ce lovesc țărmul. Din nisipul vulcanic se ridică grandios coloanele de bazalt, dar și alte formațiuni stâncoase ce au dat naștere legendei populare cu cei doi troli transformați în piatră.

Pe lângă peisajele uluitoare și unice, zona Vík rămâne un loc al aventurilor. Ghețarul din apropiere oferă oportunități precum: drumeții ghidate la ghețar, plimbări în peșteri de gheață, în timp ce plaja de nisip oferă locul potrivit pentru ture ghidate de călărie.

Photo credit: Unspash/ 66North

Vík í Mýrdal

Blue Lagoon

A venit timpul de relaxare în cel mai faimos loc spa geothermal din Islanda- Blue Lagoon. Se află la o aruncătură de băț față de Aeroportul Internațional Keflavík. Parcă te face să dai o fugă direct de la aterizarea avionului, ceea ce nu este exclus.

Laguna Albastră oferă o experiență unică și de neuitat, începând de la băi relaxante, până la masaje și tratamente spa, cunoscută pentru calitățiile uimitoare pentru afecțiunile de piele.

Totuși să nu uităm… suntem în Islanda- ținutul focului, o țară bogată în izvoare geotermale. Așadar, fie că optezi pentru o zi spa de lux sau fie dorești să mergi în piscinele locale, ai o multitudine de variante pe care doar Islanda ți le poate oferi.

Photo: Visit Iceland

Blue Lagoon

Amintirile noastre

Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică
Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică