You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

O călătorie concepută pentru cei care ajung în Armenia pentru prima dată, permițându-le să viziteze principalele sale atracții. Un circuit individual ce traversează diferitele regiuni ale țării, și care oferă șansa de a descoperi un patrimoniu cultural absolut remarcabil. Iar pentru a profita pe deplin de experiență, un ghid local privat vă va însoți în bună parte din țimp.

Veți începe călătoria în Yerevan, frumoasa și vibranta capitală a Armeniei. Piața Republicii, Opera, Catedrala Sourp Kricor, cascada, zona pietonală sau numeroasele parcuri, sunt doar câteva locuri faine de văzut. Piața de vechituri și artizanat poartă numele de Vernissaje, fiind un loc animat și viu colorat, specific atmosferei orientalo-europene din Armeniei. Cei care se trezesc devreme și au parte de cer senin, pot admira în depărtare celebrul munte Ararat, al cărui vârf e mai tot timpul acoperit de nori. Iar pentru pasionații de jazz și muzică bună în general, Yerevanul propune numeroase cafenele și restaurante unde se cântă live în fiecare seară. 

Mai apoi, veți descoperi împrejurimile capitalei, vizitând două bijuterii arhitecturale înscrise la UNESCO: Catedrala Echmiadzin (sec. IV) și Templul Zvartnots (sec. VII). Veți continua cu vizita remarcabilei biserici Geghard, construită în stâncă, apoi cu templul păgân de la Garni, dedicat Soarelui. Tot acolo vei avea șansa de a asculta un mic recital de duduk (instrument de suflat specific Caucauzilor) și de a lua prânzul la o familie locală, asistând la preparea de lavash, pâinea tradițională. Iar etapa din regiunea Yerevan se va încheia de o manieră originală, într-un wine-spa, fiind răsfățați cu o baie în vin!

Iar după toate acestea, veți părăsi regiunea capitalei, pornind într-un circuit self-drive de 5 zile, de-a lungul și de-a latul Armeniei. Un ghid privat anglofon va fi împreună cu voi, ajutându-vă să descoperiți fiecare loc și ușurându-vă interacțiunile cu localnicii. Așadar, veți conduce mai întâi către Est, până la superba mănăstire Khor Virap din Valea Araratului, locul cel mai apropiat de legendarul munte biblic pe care a fost descoperită arca lui Noe. Veți traversa apoi regiunea viticolă Areni, celebră pentru vinurile sale de calitate. Iar frumoasa mănăstire Noravank, izolată în munți arizi de culoare rozalie, vă va oferi una dintre cele mai spectaculoase priveliști din întreaga călătorie!

Veți poposi 2 nopți la localnici, descoperind ospitalitatea umană a armenilor și delicioasa lor gastronomie! De altfel, veți participa personal la prepararea cinei și veți ajunge probabil să vă îndoiți de adevărata origine a sarmalelor :-) Cât despre vinurile din Armenia... extraordinare! 

Apoi veți ajunge la celebra mănăstire Tatev, construită pe culmi montane deasupra unui canion sălbatic, pe care îl veți traversa cu telecabina. Niște priveliști care pur și simplu îți taie răsuflarea!   De acolo veți porni spre Nord, traversând munți de peste 3000 de metri altitudine, conducând pe vechiul Drum al Mătăsii. Ocazia de a vizita un caravanserail, înainte de a coborî spre grozavul lac Sevan, al doilea cel mai mare lac alpin din lume. Iar dacă aveți ocazia de a gusta din peștele afumat din zonă, nu ezitați! Dacă nu, v-am prevăzut oricum vizita unei familii locale care produce brânză. Ok, nu sună wow... dar unde ați mai gustat voi brânză fermentată în vin sau în cognac?

Și iarași veți traversa munții, ajungând în regiunea Dilijan, cu ale sale peisaje montane ce te duc cu gândul la Alpii Elveției. Iar după noaptea petrecută într-un boutique hotel istoric, veți continua spre un alt obiect înscris în Patrimoniul Mondial al Umanității UNESCO: mănăstirile Haghpat și Sanahin, veritabile capodopere medievale. Pe drum, veți vizita un sculptor local, maestru în realizarea de khatchqar (imense cruci sculptate în blocuri de piatră – tipice Armeniei).

Înainte de a reveni în Yerevan, veți poposi într-un sat de molokani, o comunitate de ruși pe rit vechi, care trăiește izolată și este aproape necunoscută turiștilor. Veți fi primiți de către o familie locală, ce vă va aștepta cu ceai la samovar, dornică să vă povestească despre uimitoarea lor identitate culturală. Iar dacă ați ajuns prin Delta Dunării și ați întâlnit ruși Lipoveni, probabil veți avea o revelație.

Finalul călătoriei culturale în Armenia vă va găsi în Yerevan, oferindu-vă ocazia unei ultime seri în vibranta capitală armeană...

Buget

 • Transferul privat de la aeroportul din Erevan la hotel;
 • Cazarea în hoteluri de șarm, în cameră dublă, pentru o durată de 6 nopți, cu mic-dejun, precum și o cină (noaptea din Dilijan);
 • Cazarea în hotel tradițional, în cameră dublă, pentru o durată de 1 noapte, cu demi-pensiune;
 • Cazarea la localnici, în cameră dublă, pentru o durată de 2 nopți, cu demi-pensiune;
 • Închirierea unei mașini de tip SUV (Dacia Duster sau similar), pentru o durată de 5 zile, cu kilometraj nelimitat și asigurare cu franșiză;
 • Prezența unui ghid privat anglofon pe durata a 7 zile;
 • Baia în vin într-un wine-spa din Yerevan;
 • Prânzul tradițional la o familie din regiunea Garni;
 • Vizita unui mic producător local de brânzeturi, cu degustare inclusă;
 • Vizita unei familii de molokani, incluzând discuții și servirea unui ceai la samovar;
 • Vizita atelierului unui sculptor local, maestru în realizarea de cruci în blocuri de piatră;
 • Toate vizitele descrise în program (cu excepția primei zile din Yerevan, în care veți fi liberi), inclusiv biletele și taxele de intrare;
 • Consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • Asistența anglofonă permanentă a corespondenților noștri locali;
 • Zborurile internaționale (pot fi rezervate suplimentar);
 • Asigurarea medicală și asigurarea storno;
 • Transportul dus-întors până la aeroportul din Budapesta;
 • Mesele neincluse în program și băuturile;
 • Carburantul și serviciile opționale pentru mașina închiriată (GPS, asigurare completă, scaune pentru copii, etc…);
 • Garanția pentru mașina de închiriat (blocată pe cardul dvs de credit la preluarea mașinii și deblocată după restituire);
 • Cheltuielile personale

Cazări

Acasă la Sergei** (Alesund)

Situată în Ozdun, un mic sat de munte din regiunea Lorri, această casă oferă experiența unei cazări la localnici. Este vorba despre o familie locală foarte primitoare, dornică să împartă cu oaspeții lor atât casa, cât și viața de zi cu zi. Doamna Aznev gătește delicios, folosind ingrediente din propria gospodărie, în vreme ce domnul Sergei se ocupă de stupi și de producerea alcoolului tradițional: vodka! Camerele sunt simple, ca la țară, câteva dispunând de baie proprie. Însă dincolo de confortul limitat, este vorba despre o reală experiență umană!

Acasă la Sergei**

Hotel boutique istoric***sup (Dilijan) (Alesund)

Amenajat într-o clădire istorică de secolul al XIX-lea, acest hotel boutique oferă o combinație perfectă între atmosfera istorică a vechiului Dilijan și confortul modern. Mai mult decât o cazare, o adevărată experiență autentică, precum o incursiune în timp. Cele 12 camere și două suite sunt decorate cu bun gust, o atenție specială fiind acordată mobilei din lemn masiv și țesăturilor, toate create de artizani locali. Unele camere dispun și de balcon cu vedere spre munte. Camerele sunt dotate cu televizor cu ecran plat, internet prin wifi și aparat de cafea sau ceai. Cât despre restaurant, acesta propune o gastronomie armeană de calitate, servită într-un cadru istoric și elegant.

Hotel boutique istoric***sup (Dilijan)

Hotel tradițional*** (Goris) (Alesund)

Situat pe o colină mică în partea de nord a orășelului Goris, acest hotel oferă o cazare tradițională într-o atmosferă specific armeană. Cele 31 de camere sunt confortabile fiind decorate cu mobilă, covoare tradiționale și echipate cu televizor, climă, telefon, internet, etc... În plus, hotelul dispune de un restaurant armean de calitate.

Hotel tradițional*** (Goris)

Cazare la o familie locală (Yeghegnadzor) (Alesund)

Situată în apropierea centrului orașului, această locuință mică oferă petrecerea unei etape la un localnic, fiind întâmpinați de o familie din această zonă. Camerele sunt simple, oferă un con-fort decent și fiecare dispune de o baie personală. O gradină drăguță și luxuriantă se găsește în mica curte, unde de asemenea se găsește o terasă amenajată pentru a servi masa. Un loc pentru barbecue și o mică piscină sunt la dispoziția clienților. Ceea ce oferă o adevărată popu-laritate acestei locuințe este întâmpinarea oaspeților și masa delicioasă pregătită de gazdele însăși.

Cazare la o familie locală (Yeghegnadzor)

Vilă istorică de calitate***sup (Alesund)

Situată în inima capitalei, la 5 minute de mers pe jos de Piața Republicii, această vilă istorică oferă o cazare plină de farmec. Atmosfera sa de odinioară, mobila din lemn masiv și ansamblul decorațiunilor fac din această casă mai mult decât o simplă cazare. Camerele sunt dotate cu televizor cu ecran plat, climă și conexiune la internet prin wifi. Cu adevărat o super locație în Yerevan!

Vilă istorică de calitate***sup

Amintirile noastre

Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii
Circuit cultural în Armenia, pe Drumul Mătăsii