You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Special conceput pentru cei care visează la cazări de excepție, originale și elegante deopotrivă, acest sejur oferă șansa de a trăi experiențe cu adevărat fabuloase!

Șase zile, trei regiuni diferite, două nopți într-un castel maghiar din Transilvania, o noapte privată într-o cetate medievală săsească, două nopți într-un conac boieresc din Oltenia de Munte, mâncăruri rafinate, răsfăț și relaxare... iată ingredintele unei vacanțe de vis prin România autentică!

Călătoria va începe cu două zile în Ținutul Secuiesc, probabil una dintre cele mai necunoscute și surprinzătoare regiuni din țară. Veți fi cazați într-un superb castel de secolul XVII, bine ascuns printre colinele Transilvaniei. O primă etapă elegantă, profitând de liniștea unui sat tipic secuiesc, aproape de natură.

Dincolo de experiența unică a cazării la castel, veți fi răsfățați cu preparate alese din gastronomia nobilimii maghiare, cu o ședință de relaxare la spa (piscină interioară, jacuzzi, saună, ...), dar și cu câte un masaj cu aromaterapie

În plus, veți avea la dispoziție câte o bicicletă, pentru a putea descoperi împrejurimile. Ocazia de a vizita atelierele unor meșteri din sat, de a face o mică excursie prin cheile spectaculoase ale unui râu de munte, ori pur și simplu de a vă plimba în voie prin natură.

Din Secuime, veți continua apoi către vest, până în Transilvania săsească. Și pentru că drumul e tot atât de important ca destinația, traseul vă va permite să vizitați unele dintre cele mai remarcabile atracții medievale din țară: bisericile fortificate din Viscri și Biertan (ambele înscrise la UNESCO), cetatea Sighișoara sau șarmantul centru vechi din Sibiu.

Iar noaptea o veți petrece într-o cetate medievală de secolul XIII, recent restaurată și rezervată doar pentru voi! Veți avea practic propria voastră cetate, fiind o experiență cu care puțini se pot lăuda. Apropo, este singurul loc de acest gen din România. Pur și simplu me-mo-ra-bil!!!

După noaptea în cetate și un mic-dejun copios, veți porni la drum spre ultima etapă a călătoriei, traversând Carpații către nordul Olteniei. Iar pentru asta, ce alt traseu mai spectaculos decât celebra Transalpina! Veți conduce așadar pe șoseaua aflată la cea mai înăltă altitudine din România, admirând peisaje sălbatice și respirând aerul curat de munte. 

:

Photo credit: Jacek Czerwieniec / Pixabay

Iar odată ajunși în Oltenia montană, vă veți caza într-un conac boieresc autentic, casa voastră pentru următoarele două nopți! Veți fi din nou răsfățați cu mâncăruri alese, vă veți relaxa în voie la piscina conacului, veți putea vizita principalele atracții ale regiunii (chei și peșteri sălbatice, mănăstiri brăncovenești, meșteri artizani, biserici din lemn) sau pur și simplu veți profita de liniștea și cadrul natural al cazării.

O manieră elegantă de a încheia, așa cum se cuvine, acest sejur medieval de excepție...

Buget

- 2 nopți de cazare într-un castel maghiar, într-o cameră dublă, cu demi-pensiune (mic dejun și cină)

- 1 noapte privată într-o cetate medievală săsească, intr-o cameră dublă, cu demi-pensiune (mic dejun și cină)

- 2 nopți într-un conac boieresc oltenesc, într-o cameră dublă, cu mic dejun;

- 2 ore de acces la spa (piscină interioară, saună, jacuzzi), pe durata șederii la castel;

- 2 masaje de relaxare cu aromaterapie;

- 2 biciclete închiriate timp de o zi, pe durata șederii la castel

- posibilitatea de a prelungi sejurul și de a adăuga alte experiențe

- asistența unui specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie

- transportul

- băuturile și mesele de prânz

- alte activități sugerate în program, dar neincluse în buget

- cheltuielile personale

Cazări

Castel de secolul XVII (Ținutul Secuiesc)

Construit în stil renascentist, acum mai bine de 400 de ani, acest castel oferă o experiență de cazare cu adevărat de excepție. Un mix foarte reușit între cadrul istoric și șarmul unui sat liniștit din Transilvania, între parfumul nobiliar maghiar de odinioară și confortul modern. Toate camerele sunt elegante, dar diferite, fiecare având propria sa identitate. Mobilier din lemn masiv, pereți din piatră sau din cărămidă aparentă, țesături artizanale și chiar fresce istorice. Totul decorat cu multă grijă la detalii. În materie de gastronomie, restaurantul castelului propune rețete transilvănene reinterpretate, acompaniate de o selecție de vinuri alese. Cât despre micul dejun, un adevărat răsfăț culinar pe bază de produse locale. În plus, castelul dispune și de un spa generos, perfect pentru un sejur de relaxare!

Castel de secolul XVII

Cetate medievală de secolul XIII (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

Mai mult decât o cazare originală și unicat în România, o adevărată experiență insolită, de trăit o dată în viață! O veche cetate din secolul al XIII-lea, fostă reședință a unei familii nobiliare săsești, recent restaurată și în care se poate sta peste noapte. Mai mult decât atât, cei care aleg să se cazeze în cetate, nu o vor împărți cu nimeni, fiind singurii locatari. Altfel spus, au propria lor cetate medievală pentru o noapte! Cu tot cu cramă, capelă, curte și turnuri de apărare. Cele 2 camere sunt rustice, dar confortabile și amenajate cu bun gust, existând și o baie comună. Mesele sunt servite într-o clădire alăturată, la 5 minute de mers pe jos. 

Cetate medievală  de secolul XIII

Conac boieresc autentic**** (Oltenia de Munte)

Așezat la poalele Carpaților Meridionali, acest conac este una dintre vechile cule boierești, specifice Olteniei de Munte. O casă-cetate, restaurată cu multă migală și care păstrează intact șarmul de altă dată. Cele 18 camere, toate diferite, oferă mariajul perfect dintre atmosfera autentic boierească și confortul modern. Ziduri masive din piatră, mobile din lemn, lucrate manual, țesături tradiționale oltenești și multă eleganță. Conacul se află în mijlocul unui parc, în vreme ce terasa exterioară și piscina sunt ideale pentru un moment de tihnă și relaxare. În materie de gastronomie, totul este o poveste, ce se descoperă gustând. Vechi rețete boierești, reinventate și prezentate elegant, fără a pierde însă din farmecul aromelor de odinioară.

Conac boieresc autentic****

Locuri

Ținutul Secuiesc

Cuprinzând aproape integral județele Harghita și Covasna, dar și o parte din județul Mureș, Ținutul Secuiesc formează una dintre cele mai bogate regiuni culturale din România. Dincolo de bijuterii arhitecturale, precum biserica fortificată din Dârjiu (monument UNESCO), Palatul Culturii din Târgu-Mureș, ceramica de Corund sau grozavele porți secuiești sculptate în lemn, această parte a Transilvaniei adăpostește castele elegante, misterioase și foarte puțin umblate. Apoi tradiții vechi bine păstrate, ce pot fi încă admirate în zi de sărbătoare. Iar cine are șansa să ajungă la un bal unguresc, cu siguranță va dori și-a doua oară! Cât despre gastronomia locală, deopotrivă copioasă și savuroasă, ți-e practic imposibil să-i reziști! Căci cine poate refuza un gulaș la ceaun, mezelurile picante secuiești ori faimosul Kürtős kalács? Și dacă încă mai păstrezi ceva prejudecăți, încearcă și o bere Csiki Sör! Musai cu un localnic! Fără a uita de patrimoniul natural al regiunii, foarte spectaculos și variat. Munții vulcanici Gurghiu și Harghita, lacurile Roșu și Sfânta Ana, universul subteran al salinei Praid sau apele sărate de la Sovata.

Photo: Thaler Tamas / Wikimedia commons  

Ținutul Secuiesc

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Cuprinzând majoritatea satelor săsești, dar și o parte din Ținutul Secuiesc, regiunea bisericilor fortificate oferă una dintre cele mai pitorești și reprezentative imagini ale Transilvaniei. Cele aproximativ 300 de biserici au fost construite între secolele al XIII-lea și al XVI-lea, dintre ele doar jumătate mai existând și în prezent. Regiunea face parte din Patrimoniul Mondial al Umanității UNESCO, fiind considerată unul dintre cele mai dense și bine prezervate sisteme de fortificație medievală din Europa. Biserici care aveau dublu rol, atât religios, cât și de apărare împotriva invadatorilor. Veritabil centru nevralgic ale satului, o biserică fortificată putea adăposti întreaga comunitate în caz de nevoie. O parte dintre ele au fost restaurate, printre cele mai remarcabile numărându-se cele din Viscri, Prejmer, Biertan, Valea Viilor, Bunesti, Criț sau Dîrjiu.

Dincolo de biserici, regiunea păstrează șarmul autentic al Transilvaniei de altă dată, cu grozavele case specific săsești, cu dealuri acoperite de mii și mii de flori sălbatice, cu cirezi de vaci și bivoli, cu meșteșuguri tradiționale și cu o gastronomie multiculturală absolut delicioasă! Ei bine, dacă francezii se laudă cu ''la douceur de vivre'', iar italienii au inventat ''dolce vita'', e musai de brevetat și ''tihna de Transilvania''!

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Oltenia de Munte

Cuprinzănd zona de Nord a județelor Vâlcea, Gorj și Mehedinți, Oltenia de Munte reprezintă o zonă naturală și etnografică distinctă, variată și misterioasă. Tărâm al cheilor și defileelor sălbatice, precum al Jiului, Oltețului sau Sohodolului. Al peșterilor și formațiunilor carstice spectaculoase, printre care Polovragi, Muierilor sau Topolnița. Al mănăstirilor fortificate de stil bizantin, ca Tismana, Cozia sau Hurezi (înscrisă la UNESCO). Al sculpturilor lui Constantin Brâncuși și al ceramicii de Horezu. Dar și ținutul conacelor boierești și al prea puțin cunoscutelor cule oltenești. De ești gurmand, n-ai cum să nu încerci o ciorbă de urzici, niște sarmale cu turtă, brânzeturile din zona Novaci sau delicioasele clătite cu flori de salcâm! Iar dacă nu știi drumul, urcă pe Transalpina și sigur vei ajunge!

Oltenia de Munte

Amintirile noastre

Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale
Lună de miere în România: printre castele, conace și cetăți medievale

Ce spun clienții noștri

Ioana P.

Dacă ar trebui să descriu în câteva cuminte: o lună de miere perfectă! Ne vom aminti de acest sejur toată viața și le vom povesti copiilor tot ce am trăit în aceste zile minunate. Ciprian, îți mulțumim încă o dată și dorim să păstrăm legătură și în viitor.

Detaliind, conacul din Ținutul Buzăului este de departe un loc excepțional, datorită oamenilor care îl însuflețesc și un loc unde cu siguranță vom reveni alături de copii. Vizita la crame a fost excepțională ca și experiență, iar ghida o prezență atât de agreabilă și prietenoasă, care ne-a făcut să ne simțim foarte, foarte bine, iar informațiile căpătate de-a lungul acelei zile petrecute în Dealul Mare ne vor fi de folos toată viața! Cele două cazări la castel au fost interesante și deosebite în felul lor, în special spa-ul și cina romantică.